[]

Virüsleri sadece bağışıklık sistemi mi öldürür?

1-virüsleri öldürebilen bir ilaç var mı?
2- bağışıklık sistemi grip virüsünü öldürebiliyor diğerlerini de öldürür mü?



 
1 - Antiviral ilaçlar var, ama ilaçlar direkt virüsü mü yok ediyor, çoğalmasını mı yavaşlatıyor yoksa toksinleri mi temizliyor, nasıl çalışıyor bilmiyorum. Ama o virüse karşı kullanılıyor işte.

2 - Evet. "Diğerleri" çok geniş bir kavram, muhtemelen öldüremediği virüsler de vardır hiv falan gibi.
  • plutongezegendegilmi  (25.01.20 21:09:36) 
öldürmek değil de başka şeyler yapan maddeler var. örneğin bir bitki bir virüsün vücutta çoğalmasını engeller, öbür madde çalışmasını engeller... karmaşık.


  • m4deniz  (26.01.20 02:14:32) 
bence virüsleri öldüren ilaç yok. o antiviral ilaçlar sadece üremelerini yavaşlatıp zorlaştırıyor diye biliyorum.


  • prizmatik  (26.01.20 03:07:33) 
en önemli savunma aşılar.

aşı senin bağışıklık sistemine o virüsle savaşacak anrikor üretmeyi canlı virüs olmadan öğretiyor. bu antikorlar kanda kaldığı sürece de o virüse karşı savunma devam ediyor.

mesela polio - çocuk felci çok ciddi bir hastalık 1950'lerde insanlar çok çekiyordu bu hastalıktan. 1980lerden itibaren aşılar sayesinde modern toplumlardan silindi. öyle ki artık aşısı bile yapılmıyor çoğu çocuğa.
  • orpheus  (26.01.20 11:44:39 ~ 11:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.