[]

Basit Linux

Eski bir laptopum var da windows çok hızlı çalışmıyor. Basit internet dolaşımı, whatsapp web, notepad falan için en "user friendly" ve "hafif ve hızlı" hangi linux? En çok ubuntu kullanılıyor sanırım. Chrome os gibi bişey vardı sanırım ama duruyor mu bilmiyorum. İstiyorum ki terminal kullanımım minimal olsun, daha hızlı verimli çalışsın winden. Bloat bişeyler olmasın vs. Değer mi?




 
atom işlemcili 1gb ramli netbookum var. linux türevleriyle çok hoşuma gitmedi. youtube vs. sıkıntılıydı. en son puppy linux denemiştim galiba


  • sutlu nescafe  (25.01.20 18:47:38) 
ben olsam xubuntu (ubuntu değil) kurardım, geçmişte bu tip aletlere öyle yapıyordum çünkü.

ama eskiyse laptop illa ki o terminale girilecek ve hiçbirşey olmasa uyumluluk için driverlar 3rd party uygulamalar manuel yüklenecek. uğraşılıp düzgün kurulum yapılırsa herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. ama ilk aşamada illa ki uğraştırır.
  • cern de cayci olmak vardi  (25.01.20 18:59:50 ~ 19:00:12) 
hangi distro'yu kurdugun cok farketmez aslinda. hepsini ihtiyaclarina gore ayarlayabilirsin. kullanim kolayligi acisindan ubuntu'yu tercih ederdim.

ChromeOS'u kurmak icin de internette bir suru guide var. istedigin birini takip edip yukleyebilirsin. eger elindeki tek bilgisayar ise ChromeOS cok kisitlayici gelebilir. ama tek derdin internet ise ChromeOS iyidir.
  • crucio  (25.01.20 19:15:06) 
Laptop hurda bişey değil yine. 2. nesil falan i5 var, 8 gm ram var. Tek bilgisayarım da değil güçlü desktopum var laptopu neredeyse 3-4 ayda bir dışarıda ihtiyacım olduğunda kullaıyorum.

Photoshop illustrator bazen kullanıyorum ama bazen. O zamanlarda dual boottan windowsa geçerim. Onun dışında tamamen internet
  • mirafiori  (25.01.20 19:59:18 ~ 20:00:10) 
www.neverware.com

ChromeOS en mantıklı tercih olur bence. Android uygulamalarını yükleyebiliyorsunuz. Bunun yanında Linux uygulamaları yüklemek de mümkün.
  • synthetic a priori  (25.01.20 20:54:14) 
SSD al bir tane, sonra üzerine xfce masaüstü yöneticisine sahip Debian GNU/Linux ya da Arch Linux tabanlı bir dağıtım kur. Her şeyin kolayca tanınmasını istiyorsan Linux Mint, Xubuntu, Manjaro idealdir


  • mahsus mahal  (25.01.20 21:00:01) 
8gb ram ve i5mi?
ubuntu sıkıntı çıkarmaz bence.

  • sutlu nescafe  (25.01.20 21:21:22) 
8gb ram ve i5mi?
ubuntu sıkıntı çıkarmaz bence.

  • sutlu nescafe  (25.01.20 21:21:59) 
linux mint xfce baska bir secenege bakmayin bile.


  • toua tokuchi  (25.01.20 21:54:28) 
ubuntu, eğer bir tık daha hızlı olsun derseniz lubuntu öneririm.

fakat sizin ihtiyacınız ssd gibi görünüyor. i5 ve 8gig ram ile windows 10 güzel güzel çalışır. hız sorunu varsa bulabildiğiniz en ucuz ssd'yi alın. sizin işinizi 60 gb bile görür. ona sadece windows kurun ve devam edin. daha fazla yer olsun derseniz 120/240 vs diye gidiyor ama gerek yok.
  • ozdek  (25.01.20 23:42:04) 
Bilgisayarı gerçekten çok az kullandığım için ssd almak istemiyorum. Senede 1 hafta kullandığım bir bilgisayar. Öneriler için teşekkürler birini seçip yükleyeceğim.


  • mirafiori  (26.01.20 04:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.