[]

araç hasar kaydı

merhaba,

2007 model bir aracın hasar kaydı ne kadarın üzerinde olursa çok dersiniz? bir aracımız var hasar kaydı 10bin TL ama 7 tane kazadan, yani büyük kazası yok. ama araca talip çıktığında 10bin TL hasar kaydını gören bi çekiniyor. bu hasar kaydı çok mu? fiyatı piyasanın altına mı düşürmek gerekir? var mıdır bu işlerden anlayanınız? ne tavsiye edersiniz?


 
Değerinde her araç satılır eğer satılmıyorsa ederinin üstünde satmaya çalışıyorsunuz demektir. Ayrıca ölücü dediğimiz kesim de çoktan takibe almış fiyatı öldürmeye çalışıyorda olabilir. Aracın kaputta şaselerinde bir işlem yoksa bu hasar kaydı sıkıntılı değil.


  • goodman  (25.01.20 16:28:13) 
Atıyorum 2012deki 10bin ile şimdiki 10bin aynı değil. Ekimde kaza yaptık kaput tampon 12 bin çıktı.araba satsan 50bin piyasası var. Fotoğrafları varsa pek sıkıntı olmuyor.


  • bahoho  (25.01.20 16:56:48) 
arabanın hasarına bağlı tamamen. kendi adıma hasar kaydı hiçbir şey ifade etmiyor. yani gizli kapaklı taklalı arabayı baştan yapıp temiz diye satınca sıkıntı yok, yapılan işlem kayıt altına alınınca değeri düşecek öyle mi.. saçma sapan bir olay.

yapılan işlemler ve kazalar elbette değerini düşürmeli ama hasar kaydının etkisi maksimum %1 olmalı.

eski arabamda 6000tl hasar kaydı vardı. sebebi ise tek bir farın ufacık bir çatlaktan dolayı orjinaliyle yetkili serviste değişmiş olmasıydı. şimdi bu kayıt yüzünden 100 lira bile düşürmem fiyatını. düşürmedim de. paragöz biri de değilim bu arada.
ayrıca bahoho +1.
  • ssiradanbirigibi  (25.01.20 16:56:55 ~ 17:00:53) 
Hasar kaydı benim içinde önemli değildir, arabanın motor ve mekaniğinde problem yoksa kaporta hasarı ve boya durumunu kafaya takmam. Arkadaşların dediği gibi ölücüler fiyat kırmaya çalışacaktır, ekspertiz yaptırıp raporu ekleyin motor ve mekanikte sıkıntısı yoksa binmek için alan kişi zaten alacaktır.

Geçenlerde hasar kayıtlı bir araç aldım, ekspertize soktum çıkan neticeye göre pazarlıksız aldım aracı , yetkili servisinde de ufak tefek aksaklarını giderdim problemsiz biniyorum
  • avarel dalton  (25.01.20 17:15:45) 
Araba eskiyse zaten genelde kaskodan yapılmıyor önemli hasarlar. Asıl kaydı olmayan hasarlarına dikkat etmek lazım. Bazıları 2014-15 model arabalarına bile kasko yaptırmıyor kasko fiyatlarından dolayı.

Ben tüm bakımlarımı yetkili serviste yaptırırım.
Arabamı da kaskosuz kullanmam.
Arabamı satarken de burnumdan kıl aldırmam. Alıcıyla çok enerjim tutarsa (yeni evli, yeni çocuğu olan vb.) belki sembolik de olsa bir indirim yaparım. Ama hayatında yetkili servise gitmemiş kaskosuz kullanılmış bir araçla kendi arabam arasındaki fiyat farkına da aldırış etmem.

Demem o ki eski model bir araç alırken mutlaka yetkili serviste detaylı ekspertiz yaptırın. Daha geçen gün servisteyken sayış öncesi ekspertize sağlam diye gelen aracın altında öyle büyük bir hasar çıktı ki (25-30 bin tl’lik)
Sen bunu sadece boyasına motoruna baktırdığında asla göremezsin.
  • otopsicocugu  (25.01.20 22:35:01) 
Bu arada mobilden olduğu için üstteki cevabımı silemiyorum. Ters anlamışım dikkatsiz okuduğum için.
Ben şunun garantisini isterim bu tarz bir araca talip olsam

Yetkili servise gideriz, söylediklerinden farklı bir şey çıkarsa ekspertizi sen ödersin arabayı da almam. Sen de ilana bunu yazabilirsin.

Her türlü ekspertize açıktır. Belirtilenlerden başka bir konu çıkarsa ekspertiz ücreti tarafımdan ödenecektir vb.
  • otopsicocugu  (25.01.20 22:37:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.