[]

Son zamanlarda otomobil al/sat yapan oldu mu? [Prosedür hakkında]

Merhaba. Bu hafta bir al sat durumu olacak.
Okuduğum kadarıyla 1 Şubat itibariyle alıcı satıcının hesabına para yatırıyor, hesap bloke oluyor, satıcı paranın yattığını noterde onaylayınca bloke açılıyor diye duydum.

Önümüzdeki hafta içi bu işleme gerek yok, değil mi? Çünkü para transferi elden olacak.
Önceden hazırlamamız gereken belgeler internette yazılan gibi mi?

Ekstra bir durum varsa hazırlığını önceden yapayım.
Çok teşekkürler.

 
ruhsat. alıcı ve satıcının kimlikleri. başka birşeye gerek olmadı.


  • sutlu nescafe  (25.01.20 11:56:21) 
sadece ruhsat ve kimlikler +1. bir de alıcı notere para ödeyecek, nakit olarak alıcının yanında yeterli para bulunmalı, 2019 aralık'ta 225 tl'ydi. hesap bloke vs işlemlerini bilmiyorum arkadaşımdan aldığım için. noter sordu biz de ok dedik sadece.

1 Şubat itibariyle olan durumu da bilmiyorum.
  • pati  (25.01.20 12:02:43 ~ 12:03:03) 
Geçen hafta sattım. Satıcı olarak arabanın borcu olmamalı. Yani bu döneme düşen vergi de ödenmiş olmalı. Alici taraf gelir arabaya bakar, beğenirse söz kesmiş olursunuz. Satış günü alıcı sahiciyle beraber istiyor ise bir ekspertiz firmasına giderek araca baktırır. Sıkıntı çıkmaz ise beraber para alışverişi nakit yapılacağı konusunda anlaşılır. Notere gitmeden once beraber bankaya gidilerek alıcının parayı bankadan çektiği görülür. Daha sonra yine beraber hiç ayrılmadan notere gidilir. Alici ve satıcı kimlikler ruhsat ve para ile beraber noterdedir. Noter elemanı satış işlemini yapar ve sorar para alışverişini yaptınız mı? O an para alinir imza atılır. Satış işlemi bitmiştir. Alici noter parasını öder anahtarları alır gider. Satıcı da yoku hiç uzatmadan bankaya gidip parayı yatırır. Daha sonra satıcı varsa kasko ve trafik sigortasini , hgs yi iptal eder. Nolur nolmaz camdaki hgs etiketini de sökmüstür zaten. Otobüse binip cebinde araba anahtarının olmayışının verdiği hafiflikle eve gider. E devletten bi kontrol yapar araba üstüne kayıtlı görünmemektedir.

Ayrıca sunu belirteyim. Normalde alan arkadaş bankadan havale yapacaktı ama kotası yetmeyince ve artırmak için zaman olmayınca nakit vereyim dedi. Dedim ki okadar parayla bağcılarda napcam ben dedim. Allahtan noterin alt katı benim banka idi hemen yatırdım.

En önemli nokta eğer nakit alışveriş ise bankadan paranın beraber çekilip artık o saatten sonra hiç ayrılmamak ve mümkün ise banka noter banka üçlüsünün yakın olması. Yanınızda bir arkadaşınız olması iyi olur.
  • Filinta61  (25.01.20 12:40:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.