[]

kira getirsin diye ev almak

arkadaslar selam,

simdi atiyorum 300 bin liraya ev aliyorsun 1200 lira kira getiriyor, ayni sekilde 150 bin liraya studyo daire aliyorsun 1000 lira kira getiriyor, diyelim baska sehirlerde gerci. ornekler kabaca, takilmayin lutfen.


simdi kira geliri icin 150 bin liralik daha mantikli duruyor ama peki 3-5 sene sonra satmak istesek, kolayca satabilir miyiz? hangisinde degerlenme daha fazla olur, hangisini daha kolay satabiliriz?
evet aslinda bircok degiskene bagli da gene de genel olarak fikirlerinizi merak ettim.

 
Kira ile evi fiyatları orantılı değil, mantıklı bir hesap çıkarılamaz böyle.

Ama şu soruyu cevaplayabilirim, 1+1 ev her zaman zor satılır. Müşteri portföyü dardır.
  • John Bloor  (25.01.20 09:56:45) 
tespitine katiliyorum, 300kya bir tane 3+1 alacagima, iki tane 1+1 alirim


  • pofudukayi  (25.01.20 12:02:11) 
Artik 2+1, 1+1 farki kalmadi kirada benim gordugum.

3+1i de bence azinlik kiraliyor. 1 cocuktan fazla cocugu olan ciftler mesela...

Satilikta fark ediyorsa ama kucuk evi alirim tabi.

Bi de o studiolar cok pahali hem kiralik hem satilik olarak.
Beylikduzunde bikac ay once studio sordum. 1500 dediler asagisi yok. Aidat haric. Senin eline gececek kira geliri olarak yani. Ucuz studio bulursan onu al iyi kira getirir.
  • Flipsflops  (25.01.20 16:24:51) 
Arkadasi beklerken sikintidan duyuruya girip bi de cevap yazinca boyle oluyor demek :))

Soruna tam cevap olmamis :(
  • Flipsflops  (25.01.20 16:26:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.