[]

ilginç bir kaza ve kasko sorunu

geçen gece ilginç bir kaza oldu bizim sokakta. sarhoş bir kadın sürücü passat ile sokağa girip önce bi pejo 3008in ön lastiğini koparıyor, oradan hızla başka bir c4e çarpıyor çarptığı c4 ise gidip bir fiestaya çarpıyor. fiesta da benim araca arkadan çarpıyor.

indik baktık kadın sürücü aşırı sarhoş ve yanında bir adam. polis ambulans çağırdık ama polisi görünce bunlar aracı bırakıp kaçtılar. trafik polisi de geldi tutanak tuttu ve şöförün aracı terk ederek kaçtığını ekledi.

şimdi: kazada sorumlu tek bir araç var diğer 3 araç park halindeydi.
bildiğim kadarıyla trafik sigortası kaza başına en fazla 40 bin lira gibi bir ödeme yapıyor.kazayı yapan aracın kaskosu olsa bile hem sarhoş hem de aracı bırakıp kaçtılar kasko asla ödeme yapmaz.

sonuç 3008 ön latik yok, ilk c4 pert, fiesta epey hasarlı, benim arabada ilk bakışta bagaj kapağı yamulmuş ve arka tampon muhtemelen hasarlı.

ben bu kazada tamiratı kendi kaskomdan yaptırsam hasarsızlığım bozulur ve hasar kaydı eklenir mi ? bunu merak ediyorum. çünkü bu adamların sigortasından veya adamların kendisinden bir ödeme alabileceğimizi sanmıyorum.

 
Sarhoş vb kusurlu durumlarda kendi masrafını ödemez. Karşı tarafınki her halükarda ödenir.

Ayrıca teminatı aşan durumlarda siz veya kendi kaskonuz tamir edip kalan masrafı mahkeme yoluyla kusurlu olandan isteyebilir
  • efruz  (25.01.20 08:13:29) 
kendi masrafını ödemeyecek onda hemfikiriz.

ama trafik sigortasının kaza başına toplam limiti 40-50 bin lira gibi. sadece karşı tarafların hasarları toplamı en az 200 bin lira. bu aradaki fark nasıl olacak onu merak ediyorum.

aslında daha önemli olan ben kendi kaskomdan yaptırırsam benim hasarsızlığım bozulur mu ?
  • orpheus  (25.01.20 09:06:04) 
Bozulmaz hocam yaptırabilirsin ancak içini rahatlatmak için en sağlam bilgiyi sigortacın verir


  • mirty  (25.01.20 09:30:12) 
Sen kendi kaskondan yaptırıp kaza tutanaklarını ve karşı tarafın bilgilerini vereceksin, onlar karşı tarafın sigortasından veya aşan miktarı bireyden söke söke alacaklar.

Hasarsızlığın bozulmaz.
  • John Bloor  (25.01.20 10:03:01) 
Sen aracı git kaskondan yaptır. Sen kusursuzsan ve bunun belgeleri de varsa kalanı sigorta şirketi hallediyor. Yani senin kaskondan sana ödeme yapıyor ve bu ödemeyi de karşı tarafın trafik sigortasını yaptırdığı şirkete rücu ediyor. Limit kaçtır, kalan para kimin cebinden çıkacak falan seni ilgilendiren şeyler değil, senin muhatabın kaskonu yaptırdığın şirket.


  • mg3929  (25.01.20 12:39:56) 
senin bir kusurun yok. bunlar seni ilgilendiren konular değil. sen kaskodan aracını yaptır, elindeki tutanağı şirkete ilet gerisiyle alakalı canını sıkma. hasarsızlığın bozulmaz. kasko şirketi bir şekilde karşı taraftan temin eder. isterse 40 senede mahkemeyle temin etsin, seni ilgilendirmiyor.


  • Tears of Devil  (25.01.20 12:49:45) 
Geçmiş olsun. Klasik "Trafik sigortası karşı tarafa verdiğiniz zararı öder"den girip; kaskonun aslında tamamen bu tip kazar için gerekli olduğunu ekleyeceğim. Sizin eğer kaskonuz olmasa idi, aracınızı kendi cebinizden yaptıracak ve karşı tarafa dava açacaktınız. Şimdi siz kaza raporu ile kaskonuzdan aracınızı yaptıracaksınız, para ödemeyeceksiniz ve hasarsızlığınız bozulmayacak. Kasko ise gidip karşı tarafı bu kaza için mahkemeye verecek ve tutarı tahsil etmeye çalışacak.

Hasar kaydı elbette eklenecek ve eklenmesi de gerekli. Bu durumda da değer kaybı ödemesi alabiliyorsunuz. Detaylarını sigortacınıza sorun.
  • malheiros  (25.01.20 16:01:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.