[]

Amerikan polislerine fazla yüklenilmiyor mu sizce de?

Merhaba Arkadaşlar,

PoliceActivity diye Youtube'da takip ettiğim bir kanal var. Polislerin müdahale ettiği olaylar esnasında bodycamle çekilmiş anları yayınlıyorlar. Dikkatimi çeken bir nokta var. Kaç tane video izlediysem şüpheli/zanlıların hepsi de resmen kafayı sıyırmış, mental açıdan sağlıklı olduklarını düşünmüyorum. Ellerinde de mutlaka kesici veya ateşli silahlar var. Polisler bunları ikna etmek için deyim yerindeyse bozuk plak gibi sürekli yere yatmalarını söylüyor, ateş etmek istemediklerini ve onları öldürmek istemediklerini söylüyorlar. Ama laf olsun diye değil bayağı gerilmiş şekilde söylüyorlar.

Aklı başında olan birisi köşeye sıkışınca karşı koymaz ve yere yatar. Bodycam görüntüleri olduğu için polislerin ne hissettiğini daha kolay anlıyorsunuz. Bazıları çok soğukkanlı oluyor bazıları da bayağı gergin, telaşlı oluyor.

Her neyse şüpheli/zanlılar, polislerin çoğunun elinde profesyonel otomatik saldırı tüfekleri olmasına rağmen teslim olmak bir yana dursun polislere saldırıyorlar, resmen polislerin üstlerine koşuyorlar. Polisler de refleks olarak vuruyorlar tabi.

Şimdi benim burada anlamadığım bir nokta var. Amerikan polislerine karşı yaygın bir nefret var. Onları şiddet yanlısı ve orantısız güç kullanmakla suçluyorlar. Ama izlediğim videolardan yola çıkarak bu iddiaların çok ön yargılı ve yersiz olduğunu düşünüyorum. Videoların altına her ne kadar yine yersiz biçimde suçlayıcı yorum yapan kullanıcılar olsa da polislerle empati kuran ve onları destekleyen kullanıcı sayısı daha fazla tabi ki. Ama şimdi gerçekleri göz ardı edemeyiz, gerçekten orantısız güç kullanan, gereksiz yere silaha başvuran polisler de var. Onlar ayrı zaten. Şimdi aşağıda izlediğim videoların birkaçının linkini paylaşacağım.

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

Siz ne düşünüyorsunuz sizce haksız yere yüklenilmiyor mu? Bana biraz SJW'nin işi gibi geliyor. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bu arada Amerikan polisi sevicisi falan değilim. Teşekkür ederim.

 
Kanala olumlu-olumsuz tüm videoların yüklendiğini düşünürsek, benim de izlediğim kadarıyla polis şiddeti abartılıyor. Fakat abartanlar genelde bir etnik gruba veya buna benzer şeylere mensup olan, bunu da açıkça belli etmeye çalışan kişiler.

Police Activity kanalı polisin nasıl davranması gerektiğini tüm yalınlığı ile gösteren bir kanal. Adama elindeki sopayı bırakması için 40 kere "drop the weapon" diyen insanlardan bahsediyoruz genel olarak. Görev bilinci üzerine apaçık derstir o videoların çoğu. Fazla söze gerek olduğunu düşünmüyorum.
  • aristarkos  (24.01.20 20:34:44) 
polisten her yerde nefret edilir, abd'ninkilere sesin daha çok çıkmasının sebebi oradakilerin daha rahat insan vurmasından kaynaklanıyor. medeni seviyedeki ülkelerden bahsediyorum tabii, bunlar arasında abd polisi gibi göz göre göre insan öldüren var mı, yok? o halde en çok onların konuşulması da normal. "onlar ayrı zaten" diyemezsin, amacı topluma hizmet olan bir birimin bu kadar göze batacak hata yapıyor olmasını "istisnalar kaideyi bozmaz" yaklaşımıyla değerlendiremezsin.

tekrar ediyorum, polisler adam öldürmeseler de sevilmiyorlar ama bu yaklaşım bile medeni ülkelerde polisin halka karşı ekstra ihtiyatlı olmasını sağlıyor. bir de adam öldürdükten sonra "aman canım çok da yüklenmeyin" dersek o ölümler 2'ye 3'e katlanır. o yüzden polis gibi, politikacı gibi karşı koyulamaz güce sahip insanların karşısında her zaman terazinin öbür kefesi gibi durmak lazım.
  • Bruce  (24.01.20 20:51:25) 
duyurunu görünce bu kanaldaki videoların bazılarına baktım, dikkatimi çeken ilk şey en az 7 8 el ateş edip kimsenin ölmüyor olmasıydı.

nasıl bişey aklım ermedi. polis şarjörü adamın üstüne boşaltıyor adam ölmüyor, hala yürüyor, saldırmaya devam ediyor. koşuyor falan?
  • hem şişko hem deli  (24.01.20 21:16:22) 
Polislerden nefretin en önemli sebeplerinden birisi, meslek içinde insan kollamanın çok olması. Zaten bodycamde anlattığın insanların çoğu "suicide by police" yapan tipler.

Mesela esas sıkıntı, bir polis kamera kaydı ile birini vursa ve tamamen haksız olsa, hapis cezası almayı geç, meslekten ihraç bile etmiyorlar. O tarz adamlar cezalandırılmayınca da insanların polis nefreti artıyor.

Yani kötü polisten çok örnek var, silahsız insanları vurmaları felan. Mesela bir örnek vardı, bi ihbar geliyor polis yanlışlıkla ihbar edilen evin yanındaki eve giriyor kapıyı açan adamı vurup öldürüyor. Ve bu adamlar "kendimi savundum, karşıdaki bana tehlikeli gibi gelmişti" gibisinden saçma savunmalar ile 15 gün uzaklaştırma alıp geri dönüyor.

Ayrıca polis memuları orada çok eğitimsizler. Mesela Almanya için konuşuyorum, orada polislerin akademi gibi 3-4 yıl süren bir eğitimden geçmesi gerekiyor, bu sürede insanlarla nasıl konuşulur, olaylara nasıl müdahale edilir, "deescalation" nedir bunları öğrenmeden mesleğe başlamıyorlar. Amerikada da genelde polisler birkaç aylık bir eğitimden geçiyor ve eğitimin temeli kendini halktan savunma üzerine. Böyle olunca da silahlarını kullanmaya çok düşkün oluyorlar.

Mesela böyle yazdıkça tekrardan aklıma bir olay geldi, bikaç hafta önce olmuştu. 2 soyguncu bi dükkan soyup üzerine FedEx kargo aracını kaçırıp, şöförü de rehin alıp kaçmaya başlıyorlar. Kaçtıkları araç saatte 100ün üzerinde gidemeyen, her an GPS ile takip edilebilen bir araç. Polisler ise 50-60 araçla bunu takibe başlıyorlar film gibi. En son ise otobanda trafik sıkışıklığında durdurup silahlı çatışmaya giriyorlar. Polisler milletin arabasını felan kalkan olarak kullanıyor ve olayın sonunda soyguncular, rehine ve trafikte bekleyen suçsuz birisi vurulup ölüyor. Burda durup dersin bu polisler bu kadar aksiyon meraklısı olmasa o iki suçsuz insan hayatta olacaktı ama işte.
  • Haldamir  (24.01.20 22:00:12) 
bu kanalı bir kaç yıldır takip ediyorum. abd polisi sabrı > peygamber sabrı diyorum.

senin de dediğin gibi sjw, politik doğrucular vs her yerdeler. güvenlik önlemleri eksik bile kalıyor abd'de. arazi geniş, nüfus 330 milyon, kontrol çok zor, bakkaldan ekmek alır gibi mağazaya girip silah alabiliyorsun, school shooting'lerin haddi hesabı yok. Pc başında kendine hayat kurup yaşayan kitleler var, suburblarda, kent merkezinde uzakta çok izole hayatlar yaşanıyor. manyak üretim merkezi gibi memleket. kuzuların sessizliği filmindeki buffalo bill gibi.

ben abd polisine kızmıyorum.
  • heidi'nin dedesi  (24.01.20 22:04:20) 
abd polisine yüklenenler tatlı su solcuları. ben yüklenmiyorum mesela.
manyak katil hırsız psikopatlar polisin üzerine saldırınca polis tabi vurmak zorunda kalıyor. ben de çok video seyrettim ve polis defalarca uyarmasına rağmen zanlı teslim olmuyor üstelik polise saldırıyorsa polis vursun artık bir zahmet

  • dafuq  (22.03.20 16:55:06) 
Abartmıyorlar zira neredeyse dokunulmaz durumdalar. Genellikle ya teşkilat içinde ya da mahkemede korunuyorlar. Çok bariz olaylarda bile aldıkları ceza sınırlı.

Bence o yorumcular polis şiddetini meşrulaştıracaklarına her barzonun istediğinde eline nasıl shotgun geçirebildiğini sorgulasınlar.

Sadece ikinci videoya baktım. Elinde shotgun olan herife daha ilk anda nefes almadan DROP THE FUCKING GUN diye bağırmak <3 (ahah bir de silah gerçek değilmiş)
  • bruce mclaren  (22.03.20 17:22:35 ~ 17:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.