[]

Xiaomi telefonumda internet hız problemi ve iade konusu.

Selamlar yaklaşık 25 gün önce hepsiburada'dan Xiaomi Mi 9T telefon aldım. Telefonda genel olarak bir problem yok fakat wi-fi testinde 52 mbit sonuç alıyorum. Bağlantı hızım 100 mbit, modemin yanında aldığım sonuç bu. Eski telefonumla Note 4 ile deniyorum 96 mbit çıkıyor. Ayrıca gece mobil internet ile test yaptığımda 30 mbit, gündüz saatlerinde ise 4 mbit çıktı. Bu donanımsal bir sorun mu sizce? Böyle durumlarda iade yapabiliyor muyum?

Teşekkürler.


 
mobil internet ile gece 30mbit gündüz 4mbit çıkması normal hocam. Şebekenin kullanım yoğunluğuna bağlı olarak mobil internet hızı sürekli değişebiliyor. Bahsettiğin değerler de normal değerler.

wifi için iki cihazın da desteklediği kablosuz protokolleri eşit Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac). Bu durumda aynı platformdan (örn aynı tarayıcı), aynı siteden sırasıyla test yaptığınızda aynı değer çıkması gerekiyor. Eğer farklı çıkıyorsa cihazın içindeki wifi anteni yeterli sinyal alamıyor demektir ancak bu da cihazın elektronik devre tasarımıyla alakalı. Yine de 100mbt çıkmayıp 52 çıkması günlük hayatınızı etkileyecek bir sorun olmamalı. Bence kafaya takmayın.
  • ayin yazari  (24.01.20 14:38:15) 
Bluetooth bir cihaza bağlı mı?


  • denizgonen  (24.01.20 15:06:13) 
@ayin yazari,

52 çıkması sorun değil, eski telefonda bile 96 çıkıyor. Mi 9T kullananlarla konuştum onlar internet hızları kadar alabiliyorlarmış.

@denizgoren,

Bluetooth kapalı.
  • sorumatik  (24.01.20 15:08:52) 
Cayma hakkı harici iade için servis raporu gerekir.
Modeme 5g ile bağlı olduğuna eminsiniz değil mi?
Bunun dışında kullanılan anten dandik olabilir diyeceğim ama pek ihtimal dahilinde değil, yine de samsung note 4 kaç senelik bir cihaz olsa da daha iyi bir antene sahip gayet muhtemel bu aklınızda olsun.
4G hızı da göreceli bir olay operatör, tarife, hat önceliğiniz gibi bir çok değişken var, yine cihazların desteklediği frekans meseleleri de var yani bu konuda sırf telefondan kaynaklı bir yavaşlık olabilir ama modelin genelinde vardır bu belki ve teknik özellikleri bu şekilde olduğu için sizi haklı kılmaz.
  • atom karincanin torunu  (24.01.20 15:38:38) 
@atom karincanin torunu,

mobilde hız bölgeye değişiyor, onda sorun yok. bugün dışarıda yüksek hızlar aldım.

fakat wi-fi'da ne yazık ki hala aynı. dediğim gibi diğer Mi 9T kullananlarla konuştum, onlarda hız problemi yok, sanırım benim cihazda problem var.

Öncelikle servisle mi görüşmem gerek garanti için.
  • sorumatik  (24.01.20 20:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.