[]

Beyaz eşya yetkili servisinin üzerindeki evi alırken imza istendi. Neden?

Zemin katında bir beyaz eşya yetkili servisinin bulunduğu bir binadan, hemen servisin üst katı, daire aldık.

Ev sahibi servise gidip o evi alırken altında servisin olduğunu bildiğimize dair bir imza vermemizi istedi.

İmza vereceğiz ama işkillendik ve araştırmak istedik. Neden bizden imza isteniyor? Neden ev satılmadan önce istenmedi? İmza vermesek mi acaba? Servisin bizim için riskleri var mı?

Biraz da bina önündeki kalabalıktan ve koca kamyonlardan rahatsız olmaya başladım açıkçası.

 
işyeri için izin veriyor olmanız gerekiyor ondan dolayı imza istediler. binadaki herkesin izni olmadan olmuyor.


  • helenart  (23.01.20 23:19:34) 
Sebebi şu:

Alt kısmınız servisse içeride mutlaka tamir atölyesi vardır. Ve oldukça ses gelir.

Klima ve buzdolabının içine yanıcı bir gaz basıyorlar. Bunun yangın ve patlama riski her zaman var.

Arızalı elektronik ürün geleceği için her zaman elektrik kaynaklı yangın riski mevcut

Devamlı ürün giriş çıkışı olacağından dolayı araçların gürültüsü patırtısı çok olacaktır.


Bu gibi durumları yaşayacağınızdan dolayı ev sahibi kendini güvene almak için size o kagıtı imzalıyor. Sonra mahkemeye verip cayma hakkınız olmasın diye.
  • limonlu eksi  (24.01.20 08:43:35 ~ 10:13:32) 
Ayrıca bu durumları yaşadığınız zaman belediyeye polise şikayete gittiğinizde servis bu makamlara imzaladıgınız kagıtı gösterip sıyrılacak. Çünkü bu adam bu evi alırken burda bir servis oldugunu biliyordu ve bunu bilerek aldı diyecek. Sizin de eliniz baglı olacak.. Bu arada Ev sahibiniz yaman bir çakalmış


  • limonlu eksi  (24.01.20 08:49:50 ~ 10:06:58) 
diğer arkadaşlar güzel izah etmişler, onlara ek söyleyeceğim tek şey bu. neden şimdi?
evi satın aldınız mı? aldınız. bundan sonra ev sahibi ile ne gibi bir ilişkiniz olabilir? bu kısmı anlamadım. bunu satış esnasında ya da satmadan evvel istemiş olsa anlarım.

ayrıca alırken fark etmediniz mi kamyonları? keşke evi almadan bir kaç komşu dairenin kapısını çalıp selam verip soru sorsaydınız: apartman ile ilgili bir sorun var mı? ortak olarak benim yükleneceğim bir sorumluluk olacak mı? mantolama, asansör, boya, çatı gibi tüm kat maliklerinin planladığı ortak bir tamirat işlemi planlanıyor mu?
  • cliquot  (24.01.20 10:30:34) 
artik oldu bittiyse iyi tarafindan bakin. deprem olursa bina tam olarak gocmez, beyaz esyalar tasir binayi. sanki? salladim biraz.


  • jimicik  (24.01.20 10:35:42) 
işyeri izni ile alakası yok, o zaten önceden kat planına işlenmiştir, sadece ilk seferde gerekir. evi alana yeniden sorulmaz.

diğer arkadaşların dediği doğru. Risk, ses vs. için kendilerini güvence altına almak istiyorlar.
  • cursor  (24.01.20 11:14:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.