[]

Discord nedir ne değildir?

Ya bu oyuncular kullansın, twitch yayınlarında açılsın diye yapılan bir site/uygulama o kadarını biliyorum. Aslında baya da oyun oynayan biriyim ama online pek sevmediğim için, twitch mwitch de çok bulaşmadığım için pek fikrim yok. Neler yapılabiliyor bununla? Twitch hariç kullanım alanı var mı? Neye yarar? Discord 101 dersi varsa alırım..

Bi kere twitterdan takip ettiğim iki kişi yayın yapacak discorddan muhabbet olacak diye hesap açtım, ben girene kadar yayın bitti galiba ya da bir sorun çıktı. Onun dışında kullanmadım hiç. İlk kez kendimi teknolojiden anlamayan dede gibi hissediyorum, mutsuzum :(


 
diskord da hemen hemen fanı olan her oyun için hem resmi hem de resmi olmayan sunucular var.

mesela borderlands 2 oynarken kullanıyordum.

bir server düşün, binlerce oyuncu var oyun serverinde, istediğin görevleri yapmak için arkadaş buluyorsun, orada bir sürü kanal açmışlar 4 kişi birden oynanabilen bir oyun borderlans, mesela 4 kişi aynı ses kanalına girip oyun oynarken mikrofon ile diğer 3 oyuncuyla konuşabiliyorsun geyik yapabiliyorsun. aynı şekilde müzik kanalları falan oluyor, girip müzik dinleyebilirsin chat gibi yazışabilirsin, görüntülü arama var mıydı hatırlamıyorum.

cs go da buna gerek yok cs go nun o özelliği var, pek öyle görev falan yapılacak bir oyun olmadığı için insan aramana da gerek kalmıyor.

gta 5 oynarken ben oyuncu bulamıyordum mesela o zaman diskorda girseydim bu sorunum çözülürdü, binlerce oyuncu olduğu için atıyorum şu heiste şu adam lazım dediğimde 50 tane adam bulunurdu.

bu arada bi dipnot geçeyim, american truck simulator'un oyun oynarken içinden açabildiğin radyo kanalları var, 50 den fazladır, o kadar güzel müzikler çalıyolarki anlatamam, oyun içinden dinleyebiliyorsun bazen sırf müzik dinliyeyim diye oyunu açıp radyosunu dinlediğim oluyor.
  • hem şişko hem deli  (23.01.20 22:46:00 ~ 22:49:21) 
Ya işte ben bi oyunu başkasıyla oynamaktan nefret ediyorum sorunum o sanırım :D tanıdığım biriyle bi şey oynamak geriyor beni.

4 kişilik oynanacak bi oyunu konuşarak oynama fikri bile rahatsız etti. Çok saçma bi sosyal fobim var bu konuda dshshshs
  • nundu  (23.01.20 22:53:11) 
ben de sevmiyorum, ben girip cs go oynuyorsam kazanmam ya da kaybetmem bişey ifade etmiyor, iyi vakit geçirmek kafa dağıtmak için oynuyorum.

dediğin gibi millet öyle değil hırs yapıp öfkeleniyolar bu beni de geriyor. diskordda görmüştüm mesela adamlar oyuncu ararken rage olmasın, öfkeli hırslı olmasın vb diye arıyolar.

yabancılarla oynamak çok keyifli oluyor tavsiye ederim.
  • hem şişko hem deli  (23.01.20 23:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.