[]

stokholm tavsiyeleri

şubat sonunda 3-4 gün stokholm'de olacağım. özellikle uygun fiyatlı yiyecek-içecek bar vs. tavsiyeleriniz nedir? onun dışında genel tavsiyeler de olur tabii.




 
üniversiteye yakın bir yerde kalacağım, kalacak yere para vermeyeceğim neyse ki.

bu arada orada bir müze var ama national değil natural haritada görünene göre :) oraya da giderim belki ama national'a giderim zaten evet.
  • tepedeki psychedelic adam  (23.01.20 22:14:56 ~ 22:17:00) 
Bence rahat ayakkabi ve sicak tutacak ama hafif kiyafet gotur zira stockholmun en ozel yani dis mekanlari, doga, manzara, mimari falan. Ben bar vs'de takilmazdim, hele ucuzunda hic takilmazdim.


  • hot potato  (23.01.20 22:55:35 ~ 22:56:30) 
vasa müzesini özellikle tavsiye ediyorum. skansen de ilginç gelebilir. merkezde olan milli müze ücretsizdi sanırım. yeme içmede de vapiano, burger king gibi yerler diğer yerelere göre uygun kalıyor. tarçınlı çöreklerinden de yiyin. bildiğiniz gibi kredi kartı kullanımı çok yaygın, nakit harcayacaksanız bile kartınızı yanınızda bulundurun.


  • asteriks  (23.01.20 22:57:25) 
Şehir merkezine git, Kungsträdgården parkından Parliament House’a yürü. Meclis binasının içinden yürüyerek geçeceğin çok güzel bir yol var. Yolun devamı Gamla Stan’a çıkacak. Gamla Stan’da rastgele ara sokaklara gir çık, özellikle karanlıkta yap bunu, üşürsen Liffey isimli Irish pub’a gir çok güzel müzik yapıyolar içerisi salaş. Ama gamla stan pahalı bi yer genel olarak. Yine de gezmek için harika, hiç para harcamadan saatlerini geçirebilirsin o sokaklarda. Yine Gamla Stan’da çok pahalı olmayan ve güzel yemek yiyebileceğin harika konumlu bi italyan restoranı var De Svårta Faren, konumu tam Gamla Stan meydanında.
Viking restoranı da var yine Gamla Stan’da içerde gayda çalıyor mağara gibi karanlık mum ışıklı, çatal bıçak kaşık hep viking modeli, büyüleyici bi atmosfer. Viking Tavern diye bulabilirsin. Girişi biraz kuytu çünkü o eski binaların mahseni gibi ama kesin gitmelisin yemek veya içmek için girmek mümkün.

Gamla stan’dan yürüyerek Södermalm tarafına geç, köprüden geçerken sağda Belediye Binası var karşıda biraz uzakta, manzara iyi. Södermalm’da solda Eriks Gondolen var kule şeklinde bi restoran ve bar, bar kısmı ucuz gündüz gözüyle bi kahve içmeye çıkabilirsin manzarayı görürsün. Södermalm’da sağda yine tarihi binaların olduğu taş sokaklardan geçip Monteliusvägen’e çıkarsan kışın biraz üşüyebilirsin ama burdan daha güzel bi manzara yok. Seyir terası gibi bi yer ve yürüyerek dolaşabilirsin, ücretsiz. Marketten içeceğini alıp manzaraya karşı oturtabilirsin.

Djurgården isimli muazzam bir ada var yine Kungsträdgården’dan yürüyerek veya tramvayla geçebilirsin. Burada Skansen açık hava müzesi var ama bence çok b.ktan. Hayvanat bahçesi gibi saçma bir yer, ben olsam onun yerine yine o adada olan Vasa Museet’e giderim çünkü çok daha etkileyici, batmış bir viking gemisi. O adanın tamamını gezin mümkünse, her karışı çok değerli çok güzel, Abba müzesi de var mesela içinde. İlerisine yürürseniz Prins Eugens Waldemarsudde’yi görün çok süper manzara var orda da.

Alışveriş yapacaksanız taksim gibi bir cadde var Drotninggatan, Gamla Stan’dan buraya doğru yürüyün(meclis binasının içinden geçeceksiniz) devamı tamamen mağazalar, hediyelikler, vs.

Lax(somon balığı) yemeden dönmeyin bence, çünkü başka özel yemekleri yok dhhdfş

Bunların hepsini 2 günde yapabilirsiniz. Ve çoğu şeyi görmüş olursunuz. Yeter ki karanlık hava buhranına kapılmayın ve erkenden kalkıp odanızdan çıkın.
  • megalomaniac  (23.01.20 23:12:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.