[]

Fotoğrafçı için laptop tavsiyesi

merhaba, ben profesyonel bir fotoğrafçıyım ve geçimimi sadece bu işi yaparak sağlıyorum. bu yüzden soruma yönelik tavsiyeleriniz benim için çok önemli. renkleri doğru gösterecek bir laptop arayışımla ilgili...

yeni bir laptop almak zorundayım ve uygun bilgisayarı bulmakta zorlanıyorum. 8-9 bin TL kadar bir bütçem var, bu bütçe ile ihtiyacımı görecek bir macbook pro almam mümkün değil, elimdeki parayı gidip beş, altı yaşında, kullanılmış bir macbook için harcamak istemiyorum. windows işletim sistemli bir laptop almak istiyorum, ancak çektiğim fotoğrafların renklerini doğru olarak görebileceğim bir laptop bulamıyorum. derdim bir referans ekran değil,ancak her incelediğim her pc ekranı renkleri birbirinden farklı gösteriyor, sürekli mobil olmak durumundayım bu yüzden bir ekran almak benim için çözüm değil.
bir teknoloji markette aynı markaya ait iki bilgisayarda aynı fotoğrafı açtığımda ekte göreceğiniz sonuçla karşılaşıyorum. bunlardan hangisi doğru renkleri gösteriyor bilebilmem mümkün değil. kısaca, renkleri bir macbook pro gibi gösterebilecek bir pc seçmem konusunda ne önerirsiniz?

cihazı aynı zamanda video editleme ve render işlemlerinde kullanacağım, tavsiyelerinizde bunu da göz önünde bulundurunuz.

çok teşekkürler.

 
bu segmentle ilgili detaylı bir araştırma yapmadım ama macbook alacağıma hep asus zenbook almayı düşünmüştüm windows vs. kullanabilmek için. istersen bir incele belki işine yarayan bir model bulabilrsin.


  • sarcophagus  (22.01.20 22:18:49) 
Ekranın ips olsun, en önemlisi bu. Va, tn paneller geride hala.
Var mı emin değilim ama renkleri kalibre edilebilen bir laptop varsa ikinci bakacağın o olsun. Kalibrasyon cihazıyla ayarı yapabilirsin.

Yeni nesil ultrabook'ların ekranları çok başarılı ama o paraya zor bulursun en üst seviyeleri. Biraz derin araştır ingilzicen varsa, elbet çıkar bir şeyler.
  • Bruce  (22.01.20 22:36:38) 
5-6 yasinda macbook almak istemiyorum dersen herhangi bir windows ile pisman olursun. isterse 10 yasinda olsun( isin sakasi) mbp al derim. 2015-2016 model alabilirsin diye dusunuyorum o fiyatlara ve pisman olmazsin


  • jack n brooks  (22.01.20 22:48:51) 
Benimkinin ekrani gitmeseydi (pembe ekran hatasi) o fiyatlara satacaktim (2016 touchbarli 15inch macbook pro).
Ki kendisi foto vs isleri icin cok fazlasiyla yeterli. Ikinci el temiz kovalayin bence. Hem mobil hem ekran bir arada olsun diyorsaniz mbp iyidir.

  • brkylmz  (22.01.20 23:19:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.