[]

Kedi aşıları

Merhaba, kedim 2.5 yasinda tekir. Yillik asilarini ilk kez yaptiriyorum. Su an 3. Yu oldu. Kuduz yapildi. 15 gun sonra bir daha götüreceğim. O da lösemi olacakmis sanirsam.
Olan asilar su sekilde
1. Karma
2. Karma
3. Kuduz
4. Lösemi

Ve bu asilar arasinda 15 gun var. Sizce veteriner beni kaziklamiyor degil mi?

 
İlk kez derken, ilk kez ben yaptırıyorum. Önceki asilari tam yani.


  • bu benim teorim  (22.01.20 08:39:19) 
ben karma ve lösemi yaptırmıyorum.

iç ve dış parazit bir de kuduz yaptırıyorum. Kuduzu da uçağa binmede engel olmaması için yaptırıyorum.
  • tessera  (22.01.20 08:54:09) 
iki doz aşılar arasında zaten 15 gün olmalı. takvim olarak normal. ama benim bildiğim karma aşısı ilkinde 2 doz, tekrarlayan yıllarda 1 doz şeklinde yapılıyor. lösemi de öyle mi bilmiyorum. siz daha önceki aşıları tam diyorsunuz. karma neden iki doz diye sorulabilir. tabi elinizde aşı karnesi yok ise veteriner hiç aşı yapılmamış olarak değerlendirmek durumunda kalmıştır. en doğru bilgiyi yine o verir.

bu arada biz de lösemi yaptırmadık.
  • elorelia  (22.01.20 09:19:05) 
ben 20 yildir kedi besliyorum, cok kedi besledim. benim kedilerim evden cikmayan, yabanci hayvanlarla temas etmeyen kedilerdi.
Karma, kuduz ve losemi asilarini hicbir zaman yaptirmadim. Bu hastaliklar baska hayvanlardan gecer. Ev kedisine bir anlami yok.
Bazen ic parazit asisi yaptirirdim, onu da ot yolup bazen hayvanlara yedirdigim icin. Cig gidalardan parazit bulasabilir diye. Kuru mama beslenen hayvana ona da gerek yok.

Bahsettigin asilar sokaga cikip eve tekrar giren kedilere yapilir. Veteriner bunlari soylemedi mi?

Ek: sorun vete bakalim Istanbul'da kedide kuduz vakasi en son hangi yil gorulmus? Maalesef veterinerlerin bazilarinin eczane kalfasindan farklari yok.
  • ebabil curnatasi  (22.01.20 09:24:43 ~ 09:32:21) 
veteriner önemli olanları için uyarıyor zaten, evden çıkmıyorsa dış parazit yaptırma demişti ben yine de yaptırdım.


  • 9kuyruklukedi  (22.01.20 09:35:02) 
Benim kedim de dışarı çıkmayanlardan, sadece iç-dış parazit yeter. O da dışarıdan kedi sevip geldiğimiz için filan.


  • SiyamkedisiZorro  (22.01.20 11:28:37) 
Merhaba, bugüne kadar kedilerini 4 farklı veterinere götürmüş ve sonuncusuna (bkz: korusev veteriner kliniği) sonuna kadar güvenen biri olarak, Korusev'den Levent Hoca'nın da dediği gibi lösemi gereksiz. Evden çıkmıyorsa dış parazit için de gereksiz diyor. Löseminin yararı/zararı halen tartışmalı konumdaymış, kedilerde tümör yaptığına dair sonuçlar olduğundan bahsetmişti. Dış parazit de zaten evden dışarı çıkmayan kediye fazladan kimyasal yüklemenin gereksiz olduğunu söylüyor. Ki bence haklı.
O yüzden karma, kuduz ve iç parazit dışında götürmüyorum artık bebeleri. Bu konu hakkında yine de veterinerinizle konuşmanızı öneririm.

  • zwiegesprach  (22.01.20 14:13:23) 
ortalık karışık ama dış parazit tedavisi uygulamayanlara cevaben de eklemiş olayım, benim kedilerim hiçbiri dışarı çıkmadığı hâlde pirelendi ve benim bacaklarımın delik deşik olmasına kadar vardı iş, çok zor kurtulduk, aklınızda bulunsun.


  • bir garip melek  (22.01.20 16:51:17) 
Sadece kedinin dışarı çıkmaması önemli bir parametre değil bence.

Çoğu ciddi kedi hastalığı viral olarak bulaşıyor. Bizlerde eve giriş çıkışlarımızda bu hastalıkları taşıyabiliyoruz, özellikle sokak hayvanlarıyla haşır neşir oluyorsak. @bir garip melek'in dediği gibi hiç dışarı çıkmayan kedi bile pirelenebiliyor ki bu basit bir örnek.

Ben karma aşıyı önemli görüyorum açıkçası. Kuduz zaten zorunlu aşılardan bildiğim kadarıyla. Lösemi içinde veterinerinize danışınız lütfen, bazı bölgelerde vakalar daha sık görülebiliyor ve yapılması daha elzem hale geliyor. zaten kedi lösemisi de virus kaynaklı bir hastalıktır.

Geçtiğimiz ay, bahçemizde doğup büyüyen 8 aylık 5 yavrudan 2'sini gençlik hastalığı sebebiyle kaybettik. Keşke evde baktığımız 2 kedimize ayırabildiğimiz bütçeyi onlara ayırabilseydik dedik. Aşılamayla önüne geçebileceğiniz durumların kötü sonuçlarını yaşamak hoş olmuyor, tecrübeyle sabittir.
  • neskafefincanindaturkkahvesi  (23.01.20 12:20:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.