[]

seramik m2 hesaplama?

60x120 cm seramik var. 1 adet seramik 0,72 m2 ediyor. satışçı m2 fiyatı veriyor seramiklere.

toplam 100 m2 metrajım var örneğin. 100/0,72 = 139 adet seramik gider.

bu hesap doğru mudur ?

 
Eger alan bir daire ici gibi bir yerse, basit bir doseme plani yapsaniz uygun olabilir. Cunku ebat çok büyük. Fakat buyuk tek bir mahal ise 139 uygun.

Zaten bir pakette 2 tane gelir 120ler o yuzden 2 nin katlari isteyeceksiniz. Biraz da fire ve yedek. 139 140 olur. 144 falan gibi siparis.
  • malheiros  (22.01.20 08:45:19) 
Tane hesabı değil de kutu hesabı yapar satıcılar, bir kutu kaç m2 kaplıyorsa ona göre hesap yaparlar.


  • John Bloor  (22.01.20 09:50:14) 
Kenarlarda, girinti veya çıkıntılarda, bordür ve süpürgeliklerde fire de olacaktır yalnız. Onu da hesapla.
100 m2 seramik yapılan bir yere 100 m2'den daha fazla seramik gidecektir

  • etna  (22.01.20 12:41:49) 
kutu hesabı yaparlar +1

Bir de bir tanenin m² maliyetinden gitmezler, kaç adet gerekecekse.

Örn. bir sırada 90cm'de kalıyorsa bir parça, mecburen tüm sıra için hep bütün parça kullanacak. Ama m² hesabı yaparsanız, sanki kalan parçaları da kullanıyor gibi hesaplamış olursunuz.
  • burfak  (22.01.20 12:43:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.