[]

İlk kez ehliyet çıkarmada gerekli belgeler

Şu şekilde bir bilgi var: "İlk kez ehliyet alacak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukatlık kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge."

Şimdi iki belge ile ilgili sorum var. Birincisi sürücü sağlık raporu. Bunu aile hekiminden alabiliyor muyuz? Daha kursa kaydolurken bir defa aldım. Bir daha mı almak lazım. İkincisi ise kan grubunu belirten belge. Nüfus cüzdanı çıkartırken ben bu belgeyi sundum ve nüfus cüzdanıma bu bilgiyi işlettim. Buna rağmen gidip tekrar kan testi mi yaptırmam gerekiyor?


 
Herhangi bir belgeyi tekrardan çıkartmanız veyahüt ibraz etmeniz gerekmiyor, size kurstan hazırlanıp verilecek dosya ile nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz. Bu dosya içinde gerekli olan tüm belgeler zaten yer alıyor, kursa kaydolurken bunları o yüzden ibraz ettiniz, siz sadece randevunuzdan önce herhangi bir kamu bankasına giderek ehliyet harcını yatırıyorsunuz. Randevu saatinde veya randevusuz gidecekseniz sıranız geldiğinde, size verilen dosyayı ilgili memura beyan edip, kimliğinizi vermeniz yeterlidir. Parmak izi vb. işlemlerden sonra size geçici ehliyetiniz takdim edilecek.


  • denpeh  (22.01.20 00:41:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.