[]

Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü mülakatlarını erken mi yapıyor?

Geçen sene Mayıs ayının başında yapmış.
Fakat bu sene ALES mülakattan (eğer bu sene de aynı gün yapılacaksa) 5 gün kadar önce; sonuçlar çok daha sonra belli olacak.

Bu yüzden okul mülakat tarihini ileri mi atar? Ayrıca yurtdışında doktora ya devam etmek için Türkiye'deki diğer üniversitelere kıyasla çok daha avantajlı mıdır?

 
ileri atmazlar çünkü ara dönemdeki ales'e değil öncekine girdiğinizi düşünürler. ama bunu belirtirseniz sıkıntı yapmayabilirler. bir ihtimal ileri de alabilirler ama eskiden bahar döneminde çok öğrenci bile alınmazdı. çok iplemeyebilirler bilemedim.

amerika'da doktora düşünüyorsan boğaziçine gidebilirsin. onun dışında diğer ülkelerde tıs. ben ingiltere'de boğaziçi falan dedim yüzüme bön bön baktılar.
  • ozdek  (21.01.20 22:49:30) 
ales sonucunuzun olmamasi onemsiz. sartli kabul alirsiniz.


  • ghilleinthemist  (21.01.20 22:56:00) 
"yurtdışı" diye bir yer yok, ya da "amerika" "ingiltere" "almanya" gibi. farklı okullar ve bölümler var. örneğin bir arkadaş boun sonrası almanya'da top class bir okula başvurdu, zaten boğaziçinden onların bölümden o okulun öğrencileri varmış geçmişte, bölüm hocaları baya biliyor yani boğaziçi nasıl bir yer.

başvurmak istediğiniz bölümün sitesinde mezunların kabul aldığı okulların listesi vardır. olmadı linkedin'de aratın biraz kurcalayın.

genel gözlemim ise *iyi* boğaziçi mezununun avrupa'nın ya da amerika'nın iyi üniversitelerine gidebildiği: LSE, Bonn, Tilburg, Ludwig Maximilian, Heidelberg, Brown...
  • inekadam  (22.01.20 03:32:48 ~ 03:33:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.