[]

Operatör çalışanının habersiz işlem yapması durumunda ne yapılabilir?

Merhaba duyuru sakinleri, annem faturasız hat kullanıcısı, cuma günü hattını taşımak için bir operatör mağazasına gidiyor. Buradaki çalışan annemin hattını faturasızdan faturalıya geçirip, 12 aylık yani yıllık bir pakete dahil ediyor. Anneme sadece tablet üzerinde imza atacağı yerleri gösteriyor. Annem de tabletteki sayfaları kontrol etmeden 'yalnızca hat taşımak için gerekli olduğunu sandığı' imzaları atıp çıkıyor. Çalışan hattın üç gün içersinde açılacağı dışında bir bilgi vermiyor. Bu arada kardeşimde yanında annemin, çalışan ne paketten ne de faturalı hat durumuna dair bir şey demiş.

İlgili operatörün müşteri hizmetleri ile görüştüm imza atıldığı için bir şey yapamıyorlarmış. Bu durumda yapabileceğimiz bir şey olur mu?


 
tüketici hakem heyetine başvuracaksınız.


  • antonin artaud  (21.01.20 12:13:50) 
Hemen başka bir operatöre faturasıza numarayı taşıyın, bu 3-5 gün süre için çıkan faturayı ödeyip tüketici hakem heyetine şikayet edin.

Belki de avantajlıdır faturalu tarife, bir inceleseydiniz.
  • John Bloor  (21.01.20 12:36:23) 
@John Bloor

Yapılan pakette dakika çok az, birde internet paketinin yarısı sosyal medya için. Annem sosyal medya uygulamalarını kullanmıyor.

Eğer yanılmıyorsam mevcut paket taahhütlü, iptal edilince erken iptal bedeli diye bir ücreti var. Zaten hat taşındığı için 19.95lik bir fatura gözüküyor. Ayın 10'unda paketin faturası kesilecekmiş.
  • GoodMorningTeacher  (21.01.20 12:43:29) 
İptal edince indirim yapılan kısmın tamamını alırlar kanuni olarak, mesela;

nomral paket 45 tl ama taahhüt verdiniz diye size 25 tl fatura edilecek diyelim, yani her ay 20 tl indirim alacaksınız. İşte iptal ettiğiniz zaman kaç tane 20 tl indirim yaptılarsa onu fatura edebilirler.

Arayın şimdi müşteri hizmetlerini, iptal edeceğiz ne kadar ceza tahakkuk edecek diye sorun.
  • John Bloor  (21.01.20 13:23:39) 
"Tüketici, sözleşmenin kurulduğu tarihten itibaren on dört gün içinde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir."

kaynak: www.alomaliye.com

Buldugumu buraya biraktim, detaylari incelersiniz.
  • VIPCH  (21.01.20 13:40:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.