[]

İtalya araba kiralamaca

Bologna floransa pisa milno venedik ve bologna dan dönüş şeklinde bi planımız var ve araba kiralayarak yapacağız bu güzergahı. Ama italyadan çekiniyoruz. Yerel şirketler çakllık yapıyorlarmış diye okuduk.var mıdır tavsiyrsi olan? Bir de trafik cezası yemeden dönülmüyor gibi bişiler de okuduk bu doğru mu:(
Ceza yememek için dikkat edilmesi gereken hususlar var mı?



 
rentalcars.com'a bakın hocam (booking alt firması)


  • lcha  (21.01.20 09:53:48 ~ 09:54:01) 
uygun fiyat için sixt'e bakabilirsiniz. avis ve hertz de gayet iyi firmalar. bu şirketlerde çakallık olmaz.
sorun yaşamamak için full insurance yaptırmanızı tavsiye ederim eğer bütçeniz varsa, günlük 15-20 eur daha fazla veriyorsunuz ama hiçbir şeyi düşünmüyorsunuz.
ceza olayını da açıklayayım;

hız: sürekli olarak hız kontrolü yapılır italya'da. otobanda 135'i geçmeyin. ortalama hız ölçerler. lokal yerlerde de mutlaka bakarak olun. zaten "attenzione, controllo velocita tutor" yazan levhalar göreceksiniz. bu levhadan sonra mutlaka sabit bir radar olur. 50-60 yazar hız sınırı, geçmeyin.

park: her yere park edemezsiniz. mümkün mertebe konaklayacağınız otele sorun. şehir merkezlerinde heryere arabayla giremezsiniz. restricted area (Zona a traffico limitato) yazar zaten kameralarla kontrol edilir. eğer olur da böyle bir bölgeye girerseniz mutlaka garage yazan resmi otoparklara girin. onlar plakanızı emniyete verir ve ceza yemezsiniz.

eğer ceza yemekten korkuyorsanız da çakallık şudur. yatırım tavsiyesi de değildir.araç kiralama şirketine verdiğiniz kredi kartını aracı teslim ettikten ve ödeme tamamlandıktan sonra iptal edin. yani onlar önce blokaj koyuyorlar, bu blokaj ödemeyi tamamladığınızdan sonraki 3 güde falan kalkıyor. sonra iptal ederseniz ceza gelse de çekemezler.
  • awlmi  (21.01.20 09:59:08) 
Sicilya'da Europcar'dan kiralamıştım

Çok fazla otoyol ücreti oluyor İtalya'da ona da bir bakın isterseniz.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (21.01.20 10:10:57) 
biz geçen ay kiraladık avis’ten. hiçbir sorun olmadı. ekstra hiçbir şey veya ceza da ödemedik.
hız limitlerine ve park levhalarına uyarsanız hiçbir sorun yok. yönlendirmeler zaten gayet başarılı, arabayla girilemeyecek yerler belli oluyor açık biçimde, bu yerlerin hemen dışında dünya kadar park yeri var zaten onlar için de gayet güzel yönlendirme levhaları var. fakat yine de şehir içleri ztl yüzünden biraz zorlayıcı bu yüzden mutlaka ama mutlaka otoparkı olan oteller tercih etmeniz lazım yoksa günlük 20-25 euro park ücreti çıkabilir.
büyük firmalardan tercih ederseniz sorun olmayacaktır. sixt içlerinde en uygun fiyatlısı.
  • ozgur bir kusun hatirati  (21.01.20 10:13:12) 
Aynı rotayı Milano ve Venedik yerine La Spezia ile yaptık. Aracı Sixt'ten kiraladık. BMW 1 serisi istedik, arzu ederseniz başka araç da verebiliriz dediler, kiraladığımız aracı aldık. Bir arkadaş AVIS'ten uygun fiyatlı Mercedes CLA kiralamıştı, Peugeot 308 vermişler. Dram.

Yollarda hız sınırı var. Hızlı gitmek problem. Park yeri apayrı bir mevzu. Bu yüzden olabildiğince kapalı park yerlerini kullandık -ki baya pahalı.

Otoban ücretleri de biraz tuzlu; yanılmıyorsam La Spezia-Bologna arası otobana 23 Euro gibi bir şey ödemiştik. Kart ve nakit ile ödenebiliyor gişelerde.

Bir not olarak, aracı Sixt'ten kiralarsanız Bologna Central Station'ın oradaki ofisten alın. Araç çeşitleri fazla. Havaalanından direkt alacaksanız orada muhtemelen daha da fazladır. Yine iade sürecinde de direkt car return'den Sixt otoparkına girip sadece anahtarı verip çıkıyorsunuz.

Ben ceza yemeden döndüm. En azından 5 aydır gelen giden bir şey yok...
  • polifonik osuruk  (21.01.20 10:19:32) 
evet çakallar ve ucuzluklarını abuk sabuk ceza ve kesinti ile telafi ederler. ben hep hertz'den kiralarım orada. en azından 10-12 kere kiraladım bologna havalimanından bir tane bile ceza veya başka bir yaptırım ile karşılaşmadım. tavsiyemdir. sadece istediğiniz arabayı bulmak sıkıntı biraz. her seferinde fiat 500L kiralıyorum (en ucuz) bir kere bile fiat 500L'ye binmedim :) ama kötü anlaşılmasın hep üst aracı verdiler ellerinde olmadığı için. hatta bir keresinde henüz 100 km'de tiguan vermişlerdi.


  • delidir yakalayin  (21.01.20 11:17:30 ~ 11:20:41) 
duyduğuma göre fake ceza olayı var 1-2 yıl sonra pasaportuna yazıldı falan gibi bir mail/mesaj atıyorlar ya ödersin yada italyaya girişte olay çıkartırız gibi şeyler ima ediyorlar.

kurumsaldan şaşma ama.
  • basond  (21.01.20 19:32:43) 
italyada yapacakları çakallıklardan çok arabaya her an hasar gelip gelmeyeceğinden çekinmeniz lazım. kendi arabam olmadıkça italya'da araba kullanmazdım. italya sokakları dikiz aynasız, ezik kapılı, plakası düşmüş, farları kırık arabalarla doludur.


  • rain when i die  (21.01.20 20:13:29) 
italya'dan çok geçtim. hiç ceza yemedim, kurallara uymak önemli.


  • burya  (21.01.20 20:28:24) 
O aralikta kucuk koylere ugramayacaksaniz arac kiralamayin. Dediginiz tum sehirlerde, Pisa haric, sehir icine yakin ucretsiz park alani yok gibi. 2 sene once turladim o rotayi arabayla, yanimda bisikletim de oldugu icin sorun olmadi ulasim. Zaten sehir-ici park yeri inanilmaz sorunlu. Bazi bolgelerinde yasak.

Otoban ucreti sorun degil. Ama berbat arac kullaniyorlar. Hiz siniri yazan tabelalarin oldugu yerde bile, siniri asip hem de arkadan korna calarak gelenleri var. Gereksiz stres kaynagi.
  • buf-e kür  (21.01.20 21:22:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.