[]

Hayatınızı etkileyecek çok zor bir karar almadan önce ne yapıyorsunuz?

Şimdi önümde 2 seçenekli bir karar var. A ve B kararı diyelim.
A kararı: bu kararın farklı senaryoları var. Bunları A1, A2 şeklinde sıralayacağım.
A1: her şey olumlu giderse bu kararımdan zaten pişmanlık duymayacağım ve B den çok daha iyi olacak.
A2: A kararı olumlu ancak sonuçları öngördüğümden kötü olacak. B kararıyla aynı veya B den biraz daha iyi olacak.
A3: A kararının olumsuz sonuçlanması durumunda B yi arar hale geleceğim ve çok pişman olacağım gibime geliyor.

B: Bu karar pasif bir karar ve oturup beklemekten başka bir çare yok. Sonuç olarak hiç istemediğim şeyler olacağının garantisi var. Süre olarak kesin olmamakla birlikte 2 yıl içinde keşke A kararını deneseydim diyip pişman olacağım kesin.

Kafa yorum okuyanlara özel teşekkürlerimi iletmekle birlikte herkese teşekkür ederim.

 
"Süre olarak kesin olmamakla birlikte 2 yıl içinde keşke A kararını deneseydim diyip pişman olacağım kesin"

O kadar ihtimal içinde kesin olan şey buysa tabii ki a'yı dene. Cidden de böyle dersin çünkü. Dene. B de bir çaba gerektiriyor olsaydı, bir consequence'ı olsaydı b'yi ciddiye alırdım ama şu şartlarda B asla bir seçenek olmamalı.
  • Bruce  (20.01.20 23:59:33) 
@Bruce, İnsanın gözünün önündekini görebilmesi için bazen bir işaret parmağına ihtiyaç duyuyor.
Tüm senaryolarda kesin olan tek şey B kararının sonucu. Ben de bunu yaşamamak için A yı denemeyi düşünüyordum. Şu anda kararım biraz daha netleşti teşekkür ederim:)

  • cahs  (21.01.20 00:06:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.