[]

Şehiri bırakıp köye yerleşmek

Merhaba
Ben intihar eğilimli birisiyim.
Eskiden daha çok umutsuzdum ama artık değilim. 2 yıldır bir iş üzerinde çalışıyorum. Alt yapıyı iyi kurdum. Nisan gibi şu an asgari ücrete çalıştığım işi bırakıp o işe geçeceğim. Biraz birikim yaptım ve tek başımayım. Ailem yok, sevdiğim – beni seven kadın yok hayatımda.
İşi bırakıp köye taşınacağım ve ihracat yapıp dolar kazanacağım. Tabi sipariş gelirse… ki gelecek.
Ve artık korkmaya başladım. Bir yolun sonunda, başka bir yolun başındayım çünkü.
Korkuyorum. Hata yapmaktan, kazıklanıp, batmaktan, ve en önemlisi bu yeni hayatımda mutlu, tatmin olamamaktan. ..
Köyde yalnız kalacağım. Issız sessiz kimsesiz.bolca zamanım olacak.kitap dizi film yapabilirim diyeceğim ama bu sefer de kafamda yine sorular olacak. odaklanamayacağım onlara. Şehirde bu işimde devam edersem kölelik, fakirlik, hayatın avuçlarımdan kayıp gitmesi… çaresizce.
Yıllardır yaşadığımı hissetmiyorum ben. Köye, para kazanıp yaşam standartlarımı yükseltmeye ve zamanı satın almaya, zamanımı özgürce yönetmeye gideceğim. Ama bu boş zamanda iyice delirip, daha beter depresyona girmekten ve başarısız olmaktan korkuyorum. Başarırsam da zengin olacağım ayrı mesele. Ve zengin olursam da hayallerimi tek tek gerçekleştireceğim. Ama onun da sonu boşluk.

+ bırak. gitme köye. Pes et. Çek git bu dünyadan. Olmuyor işte. Zorlama daha fazla.
-o kadar yıl emek çektim ama ? acı çekiyorum.
+bu işe girersen daha çok karışacak işler…
-ne yapacağım ? ne yapmalıyım ?

NOT: ben köylüyüm zaten. kendi köyüme değil mal alacağım fabrikalara yakın köye ya da küçük bir ilçeye taşınacağım. üretimin başında durmam gerek. tarlada çalışmaya gitmiyorum oraya.

 
kirsalda yapabilecegini dusunuyorsan git. ama gitmeden aricilik ogren, keci/koyun bakmayi ogren. birikmisin ile 1-2 koyun/keci, 3-4 kovan , tavuk filna alirsin. hayvanlarla ilgilenmek terapi gibi gelir. bag,bahce,toprakla ugrasmak zor ama yapabiliyorsan izleyecegin dizilerden,filmlerden daha iyidir. hem hayvanlarina yem olur. cok zengin etmez, ac birakmaz ama kirsal insanlari ile yasamayi ogrenmelisin.


  • 1917  (20.01.20 21:39:48) 
Kendi işini kurmak riskli iştir, batması da olur çıkması da. Hata yapmak, kazıklanmak vs işin doğasında var. İşinde zoru yaşadığında, ki %100 her işte olur, intihar edeceksen işe girişmeye hiç gerek yok maaşlı çalışmak kötü bir şey değil. Diğer yandan köyün sana en büyük faydası seni doğaya yakınlaştırıp fiziksel meşgale vermesi olur ki ruh durumuna iyi etki eder.


  • osssy  (20.01.20 21:40:00) 
çocukluğunu köyde geçirmiş,köylü bir ailenin şehirli çocuğu olarak söylüyorum... köyde yaşam planladığın gibi olmayabilir.Çok fazla faktör var sorulması gereken. Daha önce köyde yaşadın mı? köy işleri ile uğraştın mı? ne derece bilgi sahibisin? nasıl bir iş planı düşünüyorsun vs. vs. sorular uzar gider.


  • soru icin geldim  (20.01.20 21:50:57) 
Fırsatım olsa şöyle düşünürüm: ilerde aldığım kararlardan mı pişman olurum yoksa almadığım kararlar mı? İnsan bu, denemeden bilemiyor. Bazen insanın sadece kendisine karşı sorumluluğu olması avantajdır. Daha doğrusu bunu avantaj olarak kullanabilirsin. Tabi ne yaşadın, yaşıyorsun bilemeyiz ama ben senin yerinde olsam deneyerek pişman olurdum... körlemesine mevzuya atlama, iyice araştır. Köy sandığın kadar rahat olmayacak


  • silah taciri  (20.01.20 21:51:09) 
Bir deneyin bakalım, bu aralar girişimcilik/risk almak değerli kabul ediliyor. Bilge finansçılar sabit maaşlı kişileri hor görüyorlar. Naval diye bir internet kişisi var, "zamanım üzerinde hak iddia eden hiç bir şey veya hiç kimse hayatımda yer bulmaz" diyor ki, yardımsever bir insan, sadece maaşlı çalışmayın demeye çalışıyor olabilir.
Şehirde kalınca ne olacak ki, baktınız sıkılıyorsunuz yine gelirsiniz şehire, kaybedeceğiniz bir şey yok. Ki bence de gelin eninde sonunda, melankolik bir yapınız varsa şehir daha iyi gelebilir size ama arada gidin biraz macera yaşamış olursunuz.

  • firez  (20.01.20 21:52:17) 
Ekolojik çiftlikler, kolektifler, yazın da açık Fethiye tarafındaki kamplar sizi mutlu hissettirebilir. İnsan ne de olursa sosyal, ne kadar içinize dönseniz de iç sesiniz dışardan uyaran almayınca saçmalayabiliyor. Diğer yandan birşeyler üretmek, yardım etmek, kafayı belli bir program dahilinde (amaç) çalıştırmak işe yarıyor.

Tabii bu söylediğim yerlerde de sorunlar vs olabilir, hiçbir mükemmel komünite yok. Ancak önemli olanın siz olduğunu ve kendinizi şifalandıracağınızı aklınızda tutun.
  • kaset  (20.01.20 22:36:57) 
selamlar. umarım başarılı olursun ancak başaramazsan da pes etme. 40 kez dene 41. de elbet başarırsın. ve intiharı düşünmeyi lütfen hayatından çıkart. her şey çok güzel olacak


  • birmilyonunvarmi  (21.01.20 09:57:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.