[]

Yeni Başlayanlar İçin Çizgi Roman Tavsiyeleri

Herkese merhaba,

Geçen seneden beri kendime çizgi roman kültürü katmak istiyorum, ders verdiğim çocuklarda bile seri seri çizgi romanlar görüp özeniyordum. Fakat nereden başlayacağımı ya da nasıl giriş yapacağımı bilemediğim için ve Marvel dünyasında ortalık karışık olduğu için hep havada kaldı bu heves, sağ olsun yakın bir arkadaşım Rick and Morty sevgimi bildiği için bana onun çizgi romanını hediye etti. Çok beğendim, muhtemelen Rick and Morty beni bu dünyaya sokacak fakat sorun şu ki ben Rick and Morty ile kalsın istemiyorum. Çizgi romanlara dair bilgim yok denecek kadar az, böyle Rick and Morty tarzı eğlendirirken, serüven peşinde koşturan, kendi mizah dünyasını oluşturmuş çizgi roman tavsiyesi istiyorum. Aslında otostopçunun galaksi rehberi ve ya doctor who gibi şeyler arıyorum, varsa bu tarz örnekler paylaşırsanız sevinirim.


 
Suat Yalaz - Karaoğlan
İnce Memed'in çizgi versiyonu bi de Puslu Kıtalar Atlası'nın çizgi versiyonu

Mizah ve marvel evreninden uzak eserler ama ben çizgi roman okumaya öğretmenimin bana Suat Yalaz' ı anlatmasıyla başladım, tavsiye ederim.

Manga okumak istiyorsanız da full metal alchemist, death note, cowboy bebop falan müthiş sarar.
  • verbenimolsun  (20.01.20 17:33:37) 
çizgi roman yerine güzel grafik romanlar var, marvel dc seri olmayan bkz: güngezgini


  • freebird5406_2  (20.01.20 17:38:31) 
watchmen


  • a darkness coming  (20.01.20 18:04:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.