[]

Ev Alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar...

Arkadaşlar merhaba,

Bir ev satın alıyorum, henüz satış işlemleri tamamlanmadı ancak tahmin ediyorum bu hafta işlemler bitmiş olur.

Şimdi benim bazı sorularım var. Hukukçu arkadaşlardan bu konuda yardım rica ediyorum.

Öncelikle şöyle bir durum var. Müteahhit şu anda daireye kombi ve petekleri takmamış durumda. Garantisi başlamasın diye takmadığını söyledi. Takacağını söylüyor. Şimdi Satış (Tapu devri) gerçekleştikten sonra yan çizmesinden korkuyorum. Bu konuda nasıl bir tedbir alabilirim. Noterde tutanak mı hazırlatmak gerekir, Bu işin masrafı ne kadar olur? İnternette biraz araştırdım ama yanlış bilgi mi, doğru bilgi mi bilemedim (binde 4,55 gibi bir oran gördüm)(bu oran çok değil mi)

Dairenin satışı için notere gitmek şart mı? Yoksa direkt tapu dairesine gitmek mi gerekiyor.

İzlemem gereken yolu ve dikkat etmem gereken noktaları bildirir misiniz?

 
En iyisi vi avukatla görüşün size sözleşme hazırlasın.


  • Sosyal teokrat  (20.01.20 09:36:26) 
kombi hazır sadece bağlanması kaldıysa rest çekin mütahite bağlanmadan satışı yapmayız diyin.

sözleşme yaptınız diyelim ki mütahit de sözleşme şartlarını yerine getirmedi, ne yapacaksınız? dava açacaksınız 5 senede sonuçlanacak mevcut hukuk sistemiyle.

bu riski kesinlikle almazdım, garantinin erken başlamasını kabul ediyorum ev benim dersiniz gerekirse.
  • reanarchy  (20.01.20 10:23:20) 
Petek olayı saçma olmuş. Genelde müteahhit gibi büyük alımlar yapanlara sistem devreye alındığında garanti başlatma imkanı veriyorlar. Nasılsa kullanılmayan bir daire, montajı yapıyorlar. Taşındığında arıyorsun geliyorlar sistemi devreye sokuyorlar garanti başlıyor.

Biz de sıfır daire aldık, dönüşümden çıkma. Mutfakta mikrodalga vesaire bile vardı. Fişlerine poşet geçirmişler bağlamışlar, aradık geldiler fişleri taktılar garanti başladı, kombide de öyle oldu, klimada da.
  • denizgonen  (20.01.20 10:29:33) 
Yalan söylüyor, peteklerin garantiyle zaten alakası yok. Kombiyi de alır ve montajlarız, servisi ne zaman çağırır kombiyi açtırırsak garanti o zaman başlar.

Zaten servis de İGDAŞ onayı ve aboneliği onaylanmamış kombiyi devreye almaz.

Kesinlikle yalan söylüyor, kombiyi ve petekleri bağlatsın satışı öyle yapın, ya da 10 bin lira eksik verin, kombi ve petekler bağlandıktan sonra 10 bini verin.

Tapu satışı için noterle işiniz yok, doğrudan tapuya gideceksiniz.

Tapu satışı yapılırken aldığınız dairenin tapusunu aldığınıza emin olun, başka bir binaya ait daireyi yanlışlıkla veya hile ile size satıyor olabilirler. Çok zor ihtimal ama olmayacak şey değil.

Kaldıı ki bina doğru ama daire numarası yanlış olabilir, bu çok olağan.

İmza müteahhit.
  • John Bloor  (20.01.20 10:35:21) 
Eğer, apartmanda ve dairenin içindeki doğalgaz tesisat çekildiyse ve yine daire içindeki ısıtma tesisatının borulaması yapılmış ve tek eksik radyatör ve kombi kalmış ise; anlaştığınız tutarın 20.000TL'sini bu eksiklikler giderilince ödeyeceğinizi söyleyin ve isterse de 1 sayfa sözleşme yapın. Notere gidecek olursanız da dairenin fiyatı ile ilgili bir ibare koymazsınız ve sadece 20.000TL kombi + petek yapılınca müte ödenecektir dersiniz.

Ama bu devirde bitmemiş binadan daire alınmaz. O iskan bile alamamıştır büyük ihtimalle ve size kat irtifakı olarak satış yapacaktır...
  • malheiros  (20.01.20 11:00:15) 
Kombiyi peteği bilmem de noterde satış olmaz.Satış işlemi tarafların aynı anda imzası ile tapu müdürlüklerinde yapılır, memur imzanızı almadan önce taşınmazla ilgili bütün bilmeniz gereken şeyleri söyler para alışverişini yaptınız mı diye sorar, imza esnasında aklınıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz hatta o esnada işlemden dilerseniz vazgeçebilirsiniz. Harç oranı doğru taşınmaz satış bedelinin %4'ü,tkgm harç 2020 google aramasıyla detaylı bilgi edinebilirsiniz.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (20.01.20 15:34:52) 
yazılı sözleşme yapın şu tarihte kesin yapıcam diye imza atsın, bir de ceza koşulu koyun. istanbul' daysanız mesaj atıyorum.


  • konsomatrix  (20.01.20 22:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.