[]

evde silahı nerede tutmali

kasa var ama yatağa uzak ve şifre gerekiyor.

alternatif nereler olabilir? yoksa kasada kilitli mi tutayım?


 
Benim enişte yatak odasındaki yastığının altında saklıyor.


  • kanlakarisikyagmur  (20.01.20 09:25:13) 
yurtdisindan ornek vereyim. kuzey amerika'da kural kasa, baskalarinin kolaylikla ulasamayacagi bir yerde saklanmasi lazim. bulundugum eyalette insanlar silah delisi, onlarca silahi olan adamlar var eger kasaya sigmaz ise o zaman evin bir odasini kasaya ceviriyorlar (celik kapi, camlara demir, uc-bes kilit, vs.)


  • cooperr  (20.01.20 09:45:43) 
sifonun içindeki rezervuarin içinde su geçirmez bir poşetin icinde saklıyor benim enişte.


  • yedek  (20.01.20 09:54:48) 
gündüz kasa, gece yastıgın dibi.


  • sizofren06  (20.01.20 09:55:00) 
Bulundurma amacı önemli +1

Saldırıya uğrama ihtimaliniz var mı?
Düşmanınız var mı?
Ev müstakil ve korunaksız mı?
Evde çocuk var mı?
Çocuklar kaç yaşında ve silah eğitimleri var mı?

Taşınan bir tabanca ise akşam eve gelince yüksek bir dolaba veya kilitli bir çekmeceye koyulabilir.

Gece saldırıya uğrama korkusu varsa yatak başında bir çekmeceye ya da şifonyer üstüne koyulabilir..

Taşınmayan, sadece bulundurulan bir silahsa zaten kasa da durmalı. Gece saldırı korkusu varsa her gece kasadan çıkartılıp yatak başına alınabilir.

Tavsiyem fişek yatağı dolu halde bulundurmayın, sadece çocuklar değil normal insanlar için de riskli bir yöntem bu.

Evde çocuk varsa silah eğitimi verin ve meraklarını giderin, sık sık uygun yere götürüp uygun ekipman ile atış talimi yaptırın. Böylece asla evdeki silahı kurcalama merakı olmayacak, bir şekilde masada vs unutulan bir silah bulsa da diğer çocukların emniyeti için o silahı nasıl tutup güvenli bir yere kaldıracağını bilecek.

Oyuncak tabancayla bile tetik ve namlu eğitimi için sık sık hatırlatma yapıp pratik yaptırın, bir süre sonra kas hafızası oluşacak ve çocuğun oyuncak tabancada bile tetik disiplinine dikkat ettiğini fark edeceksiniz.

Evet kız çocuklarınıza bile silah eğitimi verin, eşlerinize de.
  • John Bloor  (20.01.20 10:44:06) 
Yatağının hemen yanında olsa ne yapacaksın, uykulu uykulu silahı bile kuramazsın, emniyetini açamazsın falan. John Wick misin sen?


  • malheiros  (20.01.20 11:02:42) 
yatağa mı uzak?

aktif bir tehdit varsa mermiyi namluya verip yastığın altında tut o zaman.
  • zgrydn  (20.01.20 11:11:13) 
Silahi kullanacaginiz kisi evin icine kadar girmisse zaten vay halinize. Ben olsam evin güvenligini artiririm, silahida kasada saklarim.


  • VIPCH  (20.01.20 11:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.