[]

altın yatırımını hangi yolla yapmalı

merhaba,

somut altın almak mı yoksa bankadan sanal altın hesabı açmak mı? Hangisi karlı olur? tavsiyelerinize açığım.

peşinen teşekkürler.

 
döviz yatırımını nasıl yaparsanız rahat ediyorsanız aynı şekilde. evdeki fiziksel altının çalınması riski herhangi bir kar oranı ile karşılaştırılmaz bile.


  • ozdek  (20.01.20 01:18:45) 
Bankayı kullanıyorum.


  • bagcivan  (20.01.20 01:19:42) 
Somut muhafaza etmek sıkıntı, bankada altın hesabı açıp gram almak daha kolay alış - satış için.


  • Uncle Sam  (20.01.20 01:30:09) 
ben ruh hastası olduğum için, doları banka hesabında altını ise reel alma taraftarıyım. bunun ruh hastalığı dışında bi' açıklaması yok yemin ediyorum. neden bilmiyorum ama dolardaki gibi, altında da aslında aldığımız altının gerçek değerinin olmaması zoruma gidiyor. ama şöyle bi' durum da var, benim halihazırda bi' kiralık kasam olduğu için orada muhafaza ediyorum. evde asla edilmez.

eğer bi' kiralık kasanız varsa(-ki kesinlikle sandığınızdan çok daha ucuzdur kiraları) orada muhafaza etmek bana daha doğru geliyor.

yıllardır casusluk filmi izleye izleye delirdim herhalde, kasada bir miktar dolar ve euro da tutuyorum çünkü.

aslında kendime vurmayı bırakayım. bunun gerekli birşey olduğunu da düşünüyorum. devlet/hükümet malum sanal haciz diye çat bişey koyabiliyor. khk ile kimvurduya da gidebilirsiniz. ya da mesela altın lazım oldu banka size onun tl karşılığını veriyor(kuveyttürk v.s sanırım altın veriyordu) o yüzden bence bunların bir kısmını reel tutmak lazım.

keza malum ülkede dolar neden artmıyor da araba fiyatları bu kadar artıyor diye, sürekli yakınıyoruz. olayın bug'ını bulup devalüasyonu mal üzerinden yaptılar. bankada tutmasak bunu yapamayacaklardı galiba, gerçi ben pek anlamıyorum bilkentte okumuş not ortalaması 3küsür olan adamlarla atışmamak lazım(mb çalışanları) tabi ama, bizim anarşik ekonomistler öyle diyor en azından

bir de ben, o kart altınları seviyorum. hatta param çok olsa külçede alırım, ruhum zenci sanırım benim. var bi' sonradan görmelik.

kar zarar dengesinde de çok küçük rakamlar oynar. bankada makaslara bakmak lazım. mesela dolarda bizim banka, bizim buradaki döviz bürosundan daha az bi' makas uyguluyordu. Ama altında kuyumcunun tarifesi daha iyi olur zannı içindeyim. bi'de kuyumcuda altın üzerinden pazarlıkta yapılabiliyor, seviyorum ben böyle küçük pazarlık mazarlık olaylarını.
  • mete kudur  (20.01.20 01:40:41 ~ 01:42:33) 
Bankalara hala güvenilmesi enteresan mesela. Fiyatlar birden yükselse düşse size işlem yaptırmıyorlar, diyelim yaptınız yaptığınız işlemi hatalı diye iptal ediyorlar. Normal bi günde tabi alır satarsınız.


  • Hakan1980  (20.01.20 03:17:22) 
Fiziksel altın alıyordum kapalı çarşıdan, sonra iş yerine uzak olduğu için yolum düşmez oldu. Başka yerden de almak istemedim.


Sonra bankadan hesap açtım da her ay oradan almaya başladım. Bazen fazla param olmuyor, alsam mi diye düşünürken hemen uygulamadan paramın yettiği kadar altın alıyorum.
  • biseysorcaktim  (20.01.20 07:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.