[]

Şirketten tatil için izin alma hakkında

Kafama bir şey takıldı. Yıllık izinlerimi toptan almaktansa, haftasonunu birleştirecek şekilde yani cumadan ya da pazartesinden 1er 2şer şeklinde gün izin alarak tatil ayarlayıp, değerlendirmek istiyorum.
Aralıkta pazartesinden bir gün aldım mesela şimdi mart için de cumadan bir gün alıcam nisan da ise 1 Mayıs'ı birleştirmek amacıyla perşembeden bir gün izin isteyeceğim.

Şimdi bu durum sizce normal mi? Yani çok görülür mü? aa bu kişi de amma tatil yapıyor nerdeyse her ay bir izin alıyor şeklinde. Yani çok görülmesi umrumda değil aslıda departmanın müsaitliğine göre hareket etmeye çalışıyorum ve fırsatları kovalıyorum. 1 - 2 günde bensiz işler yürür sonuçta.

Kısaca sizlere soruyorum bu şekilde senelik izinleri kullanmak normal midir?

 
şirketin bakış açısına bağlı benzerini yapıyorum 2-3 gün yıllık izin aldığımda oluyor toptan aldığımda oluyor ancak bunu adet haline getirirseniz çakallıkla yaftalanıp uyarı alabilirsiniz.


  • basond  (19.01.20 20:00:57) 
Kardeşim sürekli o şekilde kullanıyor ve sıkıntı yaşamadı hiç


  • brnbrs  (19.01.20 20:06:04) 
Teknik açıdan bakarsak yıllık izinlerin bir seferde en az 10 gün olacak şekilde kullanılması lazım, kalanı tek gün olacak kullanabilirsin. Yani işveren senin istediğin gibi vermeyebilir, bu hakkı var.

Pratik açıdan bakarsak normal ya da az-çok olması tamamen iş yerine ve yoğunluğuna bağlı. Pazartesi salı izin alsan 2 ay boyunca haftada 3 gün çalışmış olacaksın; birçok sektör bunu kaldırmaz mesela. Bende sorun olmaz diyorsan ayrı ama normal bir beyaz yakalı için göze batar diye düşünüyorum. Çünkü bunu sen yapıyorsan başkası da yapmak isteyebilir, yöneticin de bu sebeple zor durumda kalabilir.
  • Bruce  (19.01.20 20:08:32) 
Normal tabii ki. Hatta daha olumlu bakıyorlar genelde, çünkü bir çalışanın 1 ay gitmesi işleri yavaşlatır / durdurur. Ve herkesin yazın kullanması da sıkıntı. O yüzden aktif olarak teşvik ediliyor söylediğiniz şey


  • aguen  (19.01.20 20:15:49) 
Teknik açıdan dediğiniz böyle bir yönetmelik mi var? @brnbrs

şirket olarak kafası rahat bir şirketiz. Zaten 10 kişiyiz şu an, herkes sorumluluğunu bilir öyle çalışır. Ama ben kendimi iş hayatında yeni olmamdan mütevellit bi sorguladım doğru olur mu diye.
  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (19.01.20 20:35:33) 
@zannedersem tek eksiginiz bendim, evet
www.muhasebeweb.com
www.sinerjias.com.tr
  • Bruce  (19.01.20 20:59:40) 
hukuki olarak en az 10 gün kesintisiz kullandırılmalı iş kanunumd 56 ya göre.


  • konsomatrix  (19.01.20 21:45:35 ~ 21:46:25) 
onlarin bazilari haftasonu iznidir. haftasonu calismiyor bile olsaniz.

14 gun tatiliniz varsa 2si haftasonuna sayilir
  • yoggi  (20.01.20 00:49:57) 
Sözlesmem de soyle yaziyor yillik izin ile ilgili. Acikcasi bahsettiginiz 10 günlük süreç hakkında bir bilgi yok;

You will be entitled to 1.17 working day per month of paid annual leave. This equates to 14 working days leave per twelve months of continuous work. Annual leave is to be taken at a time mutually agreed by you and the Company; however, the Company may direct you to take annual leave at certain times of the year.

Bir de haftasonu olayini anlamadim o neymis?
  • zannedersem tek eksiginiz bendim  (20.01.20 08:15:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.