[]

Kimse Sumo izlemiyor mu yahu?

Hatsu Basho 2020 tüm hızıyla devam ediyor. Yok mu takip eden? Varsa yorumlarınız nedir? Favoriniz kim? Hangi kaynaklardan takip ediyorsunuz?




 
Ben. Üst rankların başarısızlığı soğuttu beni 2-3 basho'dur. Hakuho kakuryu azalarak bitiyor, tochinoshin bitti sayılır zaten. Pek parlak sumocu da görünmüyor. Günlük jason's all sumo channel'den üst rankları izliyorum.


  • diffarentiationation  (19.01.20 17:20:59) 
Chris Sumo, Natto Sumo, Jason's Sumo Channel gibi kanallardan izliyorum ben de. Chris özellikle işin haber bouyutunu da verdiği için güzel oluyor. Hakuho'nun bu sene bırakacağına dair beyanatları olmuş. Kakuryu zaten yokozuna gibi değil. Yokozuna ünvanının kaybedilemez oluşu bu sporun en büyük eksisi. E zaten başka yokozuna da kalmadı. Kisenosato gibi yokozunalar olacaksa hiç olmasınlar daha iyi ayrıca bu şafaktan sonra.

Bu turnuvadaki favorilerim Terutsuyoshi, Endo, Takakeiho üçlüsü. Ayrıca Enho'yu da çok zevk alarak izliyorum. Endo'yu indirdiği maç takdire şayandı. Yarın en kritik maçlardan biri olarak Taka ve Shodai'yi izleyeceğiz. Yokozuna olma yolunda büyük adım olur Taka eğer bu basho'yu kazanırsa. Shodai en büyük engel önünde şu anda.

Bir de Goeido'nun sekiwakeye düşme zaman yaklaşıyor sanırım. Tochi sakatlıklardan dolayı sıçıp batırınca, geçtim yeni ozekiyi, eskiler de gidiyor diye düşünüyorum.
  • aristarkos  (19.01.20 17:54:05) 
Hayatimda gordugum en sacma şeylerdrn biri. Spor desen degil gosteri desen degil ne oldugu da belli degil. Koca götlü caponlarin birbirini itistirmesinden nasil zevk alir bir insan o da belli degil. :/


  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (19.01.20 18:52:30) 
güreş tutan 150 kiloluk tangalı adamları seyretmek ruh sağlığımı olumsuz etkilediği için izlemiyorum.


  • heidi'nin dedesi  (19.01.20 19:06:20 ~ 19:08:15) 
Ocak turnuvasının bu şekilde geçeceği beklenen birşeydi aslında.kakuryu uzun bir süredir başarısız,maçları keyifli değil.hakuho reisin dohyoyu arena çevirip boğa güreşi yaptığı,tokat dirsek kombolarıyla paralize ettiği günleri mumla arıyoruz.güzel günlerdi.

Ocak turnuvasının kahkahalar attıran sahnesi levan tochi abinin enhoyu top havuzundan yaramaz çocuğu zorla çıkaran baba edasıyla alıp,kenara koyması oldu.ne zamandır beklediğim bir sahneydi bu.tochinosin munis bir adam olmasına rağmen yere indirmeden ince bi silkeledi enhoyu,alıp aşağıya atmadı ki bence çok güzel olurdu.buradan enhoyu ne kadar sevmediğimi anlamışsındır.

Ocak ayı için bir favorim yok aslında,oturup çekirdek çitleyip geniş geniş seyrediyorum.juryoda güzel maçlar çıkıyor,onlara bakıyorum.

Türkiyedeyken youtube dan seyrediyorum toplu şekilde,bulgaristanda uydudan canlı seyretme şansım oluyor.bi aksilik olmazsa uzun bir aradan sonra mayısta kokugikan da canlı seyretmeyi planlıyorum.
  • duptıs  (19.01.20 21:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.