[]

malta'da vatandaşlık almak

merhaba,
her sene malta vatandaşlığı listeleri yayımlanıyor biliyorsunuz. bu sene de yaklaşık 100 türkiye vatandaşı kayıt olmul. ancak malta'da 650k-€ fon ve 350k-€ menkul alımı ile vatandaşlık bir yıl sonrasında ancak verilebiliyormuş. bu meblağ, avukat ve danışman masraflarıyla tl'ye nazaran pahalı bir yekün tutuyor doğal olarak. (araplara satılan türkiye vatandaşlığı tutarının yaklaşık 5-6 katı) benim merak ettiğim, çok daha ucuza oturum izni ve vatandaşlık veren avrupa ülkeleri varken (portekiz, bulgaristan, vs) neden malta gibi bir ülkenin vatandaşlığı için ülkemiz zenginlerinin bu kadar talepkar olduğu.
teşekkürler.


 
portekizinki vatandaşlık değil oturum izni, yani pasaport vs yok. beş yıl sonra başvurabiliyorsun vatandaşlığa. bulgaristanı bilmiyorum ama varsa da pasaportu malta kadar güçlü değildir.

malta hem UK hem EU bağlantılı bir ülke ekonomik ve kültürel olarak. maltada iş yapıyorsan UK resmi kurumları daha az sorun çıkarıyor. kanada NZ AUS da öyledir.

ayrıca malta dünyanın en stabil yerlerinden biri. politik risk 0, iç dış mihrak riski 0. portekiz mesela hiç öyle değil. dıştan stabil ama içi sıkıntılı bir yer biraz.
  • inekadam  (19.01.20 03:43:50) 
bu parayla vatandaslik zaten zenginlerin pesinde dolandigi bir hadise, zengin derken 300-500bin avrosu olan adamin degil, butun varligini nakide cevirse 3-5 milyon avro toparlayabilecek adamlarin girdigi bir olay. Malta'nin cesitli avantajlari vardir o yuzden adamlar Malta'ya yonelmislerdir. Zira parasi olan adam biraz daha verir, daha iyi firsatlari kovalar.


  • cooperr  (19.01.20 05:51:47) 
portekiz, ispanya vs vatandaşlık vermiyor. oturum izni veriyor aradaki fark büyük.
malta vatandaşı olunca istediğin avrupa ülkesine girer çıkarsın veya yaşarsın.

  • orpheus  (19.01.20 07:07:38) 
"çok daha ucuza oturum izni ve vatandaşlık veren avrupa ülkeleri varken": Oturum izni eger o ulkeye tasinmak istemiyorsaniz isinize yaramaz. Oturum izni aldiktan sonra da ortalama 5 sene o ulkede yasamaniz lazim vatandas olabilmek icin. Malta ise direkt vatandaslik veriyor, o yuzden cazip.


  • crown  (19.01.20 10:24:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.