[]

Sabunla ilgili ilginç sorular -şimdi kimyacılar düşünsün-

Merhaba,
1) evde klasik hacışakir kullanıyorum. Ellerimi yıkayıp durulayınca ellerim gıcır gıcır oluyor. Birbirine sürtünce kolay kaymıyor yani. Böyle sürtünce gıcırdıyor. Ama bu sıvı sabunlarda olmuyor, neden?

2) Sabunlar mikropları bakterileri virüsleri nasıl derimizden temizliyor? İçinde mikrop kırıcı mı var?

3) Sözgelimi domuzgribi bir adam elime hapşırdı. Ben de elimi katı sabunla yıkadım. Virüsler katı sabunun üstünde kalır mı? Başkasına geçer mi? Orada ölür mü? Ölürse neden ölür?

Ahiret soruları için özür dilerim.

 
Bakteriler pislikler sabun köpüğüne yapışır ve durulayın a da köpükle birlikte gider.


  • kisa  (19.01.20 00:38:43) 
1. sorunuzun cevabı sabun yapıcı madde olan halk arasında (bkz: kostik) denilen sodyum hidroksit adlı madde. katı sabunlarda bu madde bulunduğu için elleriniz öyle oluyor. Sıvı sabunlar bu tarz bir süreçten geçmeden direk olarak kimyasal bir ürün olarak hazırlanıyor.

Külden yapılan sabun ve kostikten yapılan sabun olarak ikiye ayrılıyor sanırım katı sabunlar.

2. sorunuzun cevabı evet kısmen.

3. sorunuzun cevabı ise virüsler için bilemem ama katı sabunların fazla hijyenik olmadığı söyleniyor.
  • savekonq  (19.01.20 00:58:14) 
1. sıvı sabun, şampuan, duş jellerinde gliserin var, kayganlık veren bir madde ve kullanım alanı çok geniş.


  • diffarentiationation  (19.01.20 02:04:37) 
1. Akışkanlığı sağlamak için kullanılan maddelerden.

2. Yapışıp gidiyorlar, antibakteriyel olması da kısmen öldürücülüğü olduğunu söylemek için. Virüsler, bakteri olmadığı için öldürücülükten etkilenmiyorlar.

3. Virüsler dirençlidir ölmezler sadece uykuya geçerler -o da belki-, evet yani aktarılabilir.
  • mor.inek  (19.01.20 10:42:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.