[]

pizzanın gereksiz pahalı olması

fast food ile pek aram yoktur. bugün aşka gelip sipariş vereyim dedim, 1 adet büyük boy olmuş 50 60 lira. vay anasını diye kakıldım. evde aynı malzemeye çok daha ucuzu yapılmaz mı bunun yav kafayı mı yemiş bunlar?




 
kesinlikle öyle. pizza her zaman diğer fast foodlara göre pahalı gelmiştir. bu işi butik ve lezzetli yapanlar dışında tabi. dominos, terra pizza ve diğerleri 1 koyup 5e satıyor bana kalırsa.

seyler.eksisozluk.com
  • false pretension  (18.01.20 02:21:26) 
Kesinlikle çok pahalı. Alın şu tarifle mük-kemmel pizza hamurları yapıp evde mis gibi pizzalar pişirebilirsiniz. Denedim çalışıyor, o zincir restoranlardakiler kadar da güzel oluyor.

www.youtube.com

Fast-food zincirlerinin de götüne koyayim afedersiniz. Çalışanın da, müşterinin de kanını emmekten başka bildikleri yok.
  • panzerkampfwagen iv  (18.01.20 03:09:30 ~ 03:10:00) 
Büyük almayın diye büyük aşırı pahalı. Mesela 2 orta boy daha ucuza geliyo gramajda daha fazlayken, niye büyük pizza hamuru açması pişirmesi kutuya koyması taşıması çok daha zor..


  • Hakan1980  (18.01.20 03:33:16) 
Daha yolum düşmedi ama alternatif olarak adanalı tostçu mahmut gibi esnafları tanımak lazım. videolari mevcut youtubeda.


  • Erva  (18.01.20 07:39:21) 
Kesinlikle gereksiz pahali. Ahim sahim bir tadi yok, o bicim fiyati var. Kesinlikle f/p urunu degil. Ustelik dominos falan eskisi gibi de degil, les tadi.
Nereden alirsan al hindi sucugunu hindi sosisini basip geçiyorlar dogru durust malzeme de yok.

  • stavro  (18.01.20 10:08:14) 
Bu arada pizza arada yaparim, evde de yapsan ucuza gelen bir sey degil ama en azından evde kaliteli malzemeyle yapiyorsun. Aybi paraya kaliteli dana sucugu, kaliteli kasar falan kullaniyorsun mesela.


  • stavro  (18.01.20 10:09:22) 
Kesinlikle cok pahali. Bir de dominos’un etleri tavuk/hindi eti. Dana eti kullanmadan bu fiyatlar... Ben cok gec ogrenmistim sitelerinin en altinda yazan not;

Pizzalarımızda kullandığımız sosis, sucuk, küp sucuk, pepperoni, New York pepperoni, misket kebap, jambon ürünleri piliç ve/veya hindi etinden, döner eti kıymadan üretilmiştir.
  • lynda.com  (18.01.20 10:23:05) 
Ülker arenanın altındaki papa johns'a gittim. Bir menü vardı, 3 pizza 3 kola vs. Fiyat 199₺. Bu bir fast food zincirinde gördüğüm en büyük paraya satılan ürün ( menü) olarak aklıma kazındı.199₺.


  • kafadanbacakli  (18.01.20 10:35:17) 
pahalı değil kanka senin paran değersiz..


  • yedek  (18.01.20 10:36:46) 
Bence de pahalı ama arada bir kampanya olunca yiyorum ben zaten. Pizza Lazza diye bir pizzacı var. Fena değil pizzaları, haftada 1-2 gün büyük boy pizza 22 lira oluyor. Alıyorum hemen. Önceden daha da ucuzdu. Yeni yılda arttı.


  • himmet dayi  (18.01.20 10:48:24) 
Pizza yurt dışında da pahalı (Alternatifleri ile karşılaştırınca). Asıl bomba: Mcdonalds çok pahalı Türkiye'de. Mc donalds fast foodun pazar lideri tüm Avrupa'da yaptıkları promosyonların haddi hesabı yok, toplu taşımada ücretsiz dağıtılan gazetelerde bile beleş kuponları oluyor, e-mailine, appine bir sürü kampanyası, indirimi geliyor, yeni bir ürünü çıktı, promosyon için o hafta beleş, aldığın ürünün üstünde barkodlu, kazı kazan tarzı promosyonları var, millet beleşe yiyor nerdeyse. Fakirler, öğrenciler gidiyor Mcdonalds'a dedikleri doğru cidden. Bizi ağır yoluyorlar Tr'de.


  • freedonia  (18.01.20 14:30:27) 
evet de pizza her zaman pahalıydı , en azı 2 kişi olmadıktan sonra söylemek pek de mantıklı değil zaten. evde hazırlmaya uğraşılacak bir şey de değil bence


  • twq  (18.01.20 15:31:05) 
İşin ilginç kısmı, düzgün pizza yapan yerlerle fiyat neredeyse eşitlendi. Son zamanlarda gitmedim ama İtalyan usülü pizza yapan Pizzeria Pera var mesela, onların pizzası da 40-50tl civarındaydı.

Geçenlerde McDonalds's baktım hamburgerler 20+ lira olmuş. E gurme burgercilerde 120-180gr et yiyip (fastfoodcularda o kadar et kesinlikle yok) 30-35 lira veriyorum zaten. İçecekle 40 lira olsun hadi. Fastfood çok mantıksız geliyor artık, 10 lira daha verip düzgün bir şey yerim diyorum.
  • nhk ni youkosu  (18.01.20 17:42:32) 
pahalı bence de evde yapmak daha mantıklı.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (18.01.20 17:50:32) 
Dominos little caesars gibi markalar cidden cok pahali. Disarda restoranda yediklerimiz gibi de degil verdigin paraya da degmiyor. Biz gecen gun firindan ekmek hamuru alip evde yaptik. Hamur 1,5 lira. Koyacaginiz malzemeye gore fiyat belirleniyor. Ve aldiginiz malzemeler tek seferlik de degil. Cok daha ekonomik eger yapmasi zahmetli gelmezse


  • Olric  (18.01.20 19:10:55) 
çok nadir pizza yiyorum.. o da ayda bir belki.. migrosta dörtlü dondurulmuş pizza satılıyor..
bana göre tam bir fiyat performans ürünü -> www.migros.com.tr
2 tanesini fırına atıyorum 15dk da hazır oluyor.. bazen üstüne peynir de ilave ediyorum.. tanesi 3 lira!!! :)

benimkisi parasızlıktan değil, dışarıdan ne almak istesem 30liradan başlıyor..
şahsen benim bir öğüne o kadar para veresim gelmiyor..

evde fırın var mikrodalga var tost makinası var..
yine torpat'ın hazır parmak patatesleri var -> www.migros.com.tr
fırın tepsisine yağlı kağıt ser patatesleri yay.. at fırına.. 30dk da fırında patates kızartması oluyor..
paketin yarısıyla doyuyorum.. 4lira!!! :)

bu zamanda dışarıdan bir şey sipariş vermek için deli olmak lazım..

edüt:
bu arada superfresh de parmak patatesleri 9.90 yapmış bak..
eskiden yapmazdı böyle şeyler.. rekabetin artıları bunlar -> www.migros.com.tr
  • strobist  (18.01.20 19:23:43 ~ 19:31:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.