[]

Yanlış hesaba atmden havale yaptım iadesi mümkün müdür?

Soru başlıkta teşekkür ederim.




 
işlem yaptığınız bankayı arayın (parayı gönderdiğiniz bankayı değil, sizin kullandığınız atm'nin bankasını yani), durumu anlatın işlem başlatsınlar.

edit:
dilekçeye şu anda gerek yok, iade işlemi başlatıp bankanın karşı bankayla iletişim kurmasını sağlayacaksınız.
telefon bankacılığıyla bile yapılabilen bir işlem.
  • blatta hiberna  (18.01.20 01:19:46 ~ 02:47:00) 
Alan kisinin inisiyatifinde.


  • müptezel dostoyevski  (18.01.20 02:26:34) 
banka işlemi olarak süreç nasıl işliyor bilmiyorum ama zorlarsan alma hakkın tabi ki var.


yani yukarıdaki müptezel dostoyevski nickli arkadaşın dediği gibi alan kişilik bir durum yok. biz buna kendi aramızda sebepsiz zenginleşme diyoruz.


kısacası ne kadar süreçte alırsın , nasıl alırsın bilmem ama bankaya yanlışlıkla işlemi yaptığını belirten bir yazıyla başvurarak işe başlayabilirsin. bu adımla iş çözülmüyorsa savcılığa kadar yolu var.


başkasının yanlışlıkla gönderdiği parayı "banane göndermeseymiş" diye kullanırsanız suç işlersiniz yani kısacası kanunlara göre.
  • syozkn  (18.01.20 02:30:52 ~ 02:32:17) 
Yanlışlıkla görmedi hakim bey önceden borcu vardı, derse napıyoz?


  • Hakan1980  (18.01.20 03:49:46) 
@hakan1980 hakim haaa tamam diyor konu kapanıyor orada.


bunu diyen adam hesaba gelen alacağının nereden kaynaklandığını, nasıl bir borç alacaklı ilişkisi olduğunu da anlatabilir herhalde değil mi? ne iş yaptığını bile bilmediğiniz hatta çok yüksek ihtimalle aynı şehirde bile yaşamadığınız bir insanla oluşan borç alacaklı ilişkisini anlatmakta başarılar diliyorum o süper zeki arkadaşa.
  • syozkn  (18.01.20 04:07:33) 
Şimdi tersten düşünelim. Biriyle bir borç ilişkin var. Parayı aldın, malı gönderdin. Sonra adam bankaya gitti dedi ki ben yanlış kişiye paraya gönderdim yeaa verin paramı geri dedi ve aldı. Noldu ? Sen mağdur oldun, malın da gitti paran da. Dolayısıyla kolayca alamazsın tabi ki. Kolayca alabilmen karşıdakinin insiyatifinde. He diyelim olay çıkardı. Sebepsiz zenginleşme davası açarsın. Bu da uzun sürer biraz.


  • Esinsin  (18.01.20 08:54:40) 
Havale ise yanlış kişinin hesabına anında geçmiştir, banka bir şey yapamaz. O kişiye ulaşılıp yanlış işlem olduğu ve iade etmesi istenir.

Banane derse mahkeme yoluyla uzun bir süreç sonunda geri alınır @syozkn'nin anlattığı gibi.

Havale değil EFT ise hafta sonu olduğu için para henüz geçmemiştir banka iptal eder işlemi, ama ATM ile EFT oluyor mu bilmiyorum.
  • John Bloor  (18.01.20 08:54:52) 
İster havale ister eft olsun, eğer kişinin hesabına geçtiyse geçmiş olsun. Özellikle eft’de hem hesap/iban numarasını hem de alıcı adını yazdığınız için sorumlu sizsiniz. Çünkü sizin bankanız karşı bankadaki o hesap sahibini teyit edemez. İade tamamen hesap sahibinin insiyatifinde. Eşleşmeyen eft dediğimiz şey kapanan hesaba, yanlış-eksik isme yada kuruma olursa bankalar bunu otomatik olarak iade eder. Şube bankacılığında siz doğru talimatı verip banka bunu yanlış yaptıysa banka sorumludur. Siz eft’yi yaptınız ve alıcının isim-soyismi yada tüzelin adı doğruysa geçmiş olsun. Çünkü bu hata size ait.


  • silah taciri  (18.01.20 12:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.