[]

Kendi kendime Arapça öğrenebilir miyim:

Aramızda bunu basaran arkadaslar varsa. Tavsıye beklerım.




 
Sanırım imkansız. Halk ağzı konuşmasını belki öğrenirsin. Oldukça geniş bir dildir.


  • Erva  (17.01.20 22:41:19 ~ 22:42:03) 
Öğrenebilirsin. Ben kendi kendime öğrendim. ÜStelik Arap dili sanıldığı kadar zor değil. Bir çok kelimemiz (kelimede dahil) ortak. Eğer edebiyatın kuvvetliyse çok hızlı öğrenirsin. Ayrıca dil bilgisi olarak İngilizce Arapça'ya benziyor. Mantık aynı. Tavsiye olarak şunu tavsiye edebilirim. Bir Arap arkadaş bul kendine mümnkünse Suriyeli olsun. Çünkü levant lehçesi hem ses bakımından hemde kelime olarak bize çok yakın. Ayrıca Arapların oldukları yerlere takıl Arap restorantları, cafeleri vs. çok kısa sürede çözersin. Alfabeyi youtube'de vieolardan öğrendim en fazla 3 günde öğrenirsin alfabeyide.


  • tukon  (17.01.20 22:51:36) 
  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (17.01.20 23:46:44) 
El cevap: arapça öğretmeniyim, kendi kendine tabii ki arapça öğrenebilirsin. Her şeyin başı istikrar. Dil nankördür, arapça iki kat nankördür. Zordur biraz ama imkansız değildir.

Ayrıca öğrenme geniş bir ifade. Elim ingilizi do you speak English diyor, elin arabı da tehkii 3arabi? Veya hel ente tetekellem 3arabiyya vs diyor ama biz "ingiliççe biliyon mu" diyoruz. Burada başlıyor mesele bence. Uzattım ama şunu kastediyorum, kuran Arapçası mı öğreneceksiniz? Modern standart arapça mı yoksa diyalekt/lehçe mi öğrenmek istiyorsun? Amaç ne?
  • Fusha  (18.01.20 12:04:18) 
Amaç Arapça medrese kitaplarını okumak, Kur’an Arapçası oluyor galiba.


  • damba  (18.01.20 21:11:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.