[]

Ağlaması durmayan bebek...

Nasıl sakinleştiriyorsunuz?




 
Kaç aylık bebek? Ufaksa mesela Dikkatini dağıtıyoruz, magnetler çok ilgisni çekiyor, magnetleri gösterip hikayeler uyduruyordum. Gazı var gibiyse zeytinyağını ocakta hafif ısıtıp (asidi gitsin diye) soğuyunca karnına saat yönünde masaj yapabilirsiniz. Bacakları karna doğru iterek hareket ettirmek de pırtlamasına yardımcı oluyor.
Bazen altı açıkken susuyorlar, bir alt açma örtüsünün üstünde açıp ferahlamasını sağlayabilirsiniz,
Bazı bebekler bebek arabasında gezmeyi çok seviyor, bebek arabasına koyup evde gezdirdiğimiz çok oldu. Son olarak da hiçbir şey kar etmezse normal arabaya binip bir mahalle turu yaptırıyorduk.
Bizimki 6 aylık oldu, epey sakinleşti artik efendi oldu :)
Oyun oynayarak hallediyoruz çoğu zaman.
  • somethinginthewayshemoves  (17.01.20 21:48:18) 
ağrısı sancısı yoksa dikkatini bir şeye çekmeniz lazım. benim yeğenlerim pencereden dışarı baktırılınca susarlardı. ya da renkli ve ses çıkartan bir şeyler sallayabilirsiniz.


  • candide  (17.01.20 22:00:01) 
Youtube'a "kolik" yazıp Buzuki Orhan'ın "kolik" isimli çalışmasının "bebeğiniz ağlamasın" bölümünü açıp dinletiyorsunuz.


  • kibritsuyu  (17.01.20 22:36:44) 
Ağlıyorsa bi sıkıntısı vardır tespit edip gidermeye bakın


  • Kahir ekseriyet  (17.01.20 22:54:40) 
Bebeklerin bir miktar ağlamaya da ihtiyacı varmış. Eğer hiçbir şekilde susmuyorsa sarılıp göğsünüze yaslayın kalp atışlarınızı duysun ve ağlamasına izin verin. Gün içinde ağlama nöbetleri sürekli geçiştirilirse daha çok huzursuz oluyorlarmış ve bir patlama şeklinde asla susturulamayan ağlamaya dönüşüyormuş. 3 aylık bebek annesi bildiriyor.


  • curukturpkokusu  (17.01.20 23:35:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.