[]

Golden'ların üşüme noktası nedir?

İstanbul için konuşalım. Denize 500 metre kadar mesafede, yaklaşık 150 metre rakımda oturuyorum.

Çevre evlerdeki köpeklere bakıyorum sürekli bahçedeler ama Golden değiller. Biliyorum Golden'lar kış şartlarına uygun köpekler ama hangi noktada üşür, bunu öğrenmek istiyorum. Detaylar şöyle;

Evet bahçenin önünde baktığım 9 sokak köpeği var ama onlar hep sokaktaydı. Benim çocuk,kış bebeği ancak 2 aylıktan itibaren sürekli yerden ısıtmalı evde yaşadı. Gece birlikte uyuyoruz. Şu an 14 aylık.

Deniz kenarına indiğimizde ben koşarken o da denize giriyor. Zaman zaman çıkmak bilmediğinde denize girip onu çıkarmak zorunda kaldığım çok oldu. Geri kalan tüm zamanda kah bahçede kah evin içinde vakit geçiriyor. Uykusu gelirse verandadaki koltuklarda uyuyor. Zaman zaman taşta yattığını görüyorum. Gece bazen dışarıda vakit geçirmek istiyor. Dün gece hissedilen sıcaklık 3 dereceydi, telefona göre. Bugün 5 derece. Hırkayla bahçede 5 dakikadan fazla dursam üşüyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Yanlış hatırlamıyorsam, buz tutan göle bile dalıp balık avlayan bir türdü Goldenlar.


  • John Bloor  (17.01.20 17:38:37) 
@John Bloor, yabancı makalelerde "sadece buz tutma derecesinde içeri alın" yazıyor. Ama benim bu sorudaki niyetim duruma ve lokasyona göre değerlendirmek.

Yani ben onu sıcağa çok alıştırıp, kuş tüylerinde fazla sarıp sarmalamış olsam da o yine gece saat 02:00'de üşümeden bahçede durabilir mi?
  • the she ronin  (17.01.20 17:51:27) 
onlar zaten kus kopegi gole dusen kuslari alip getirsin diye turetilmis postu su tutmaz ayaklari perdeli vs vs.
yattigi yer kuru olsun yeter bir sey olmaz. tavsiyem ise eve hayvaninizi pek alistirmayin.

  • turbo sadık  (17.01.20 18:58:06) 
@turbo sadik, Soğuk köpeği olduğunu biliyorum. Benim sorunum mevcut durumu değerlendirmek. Neticede bu hayvan sürekli sıcak, üstelik de yerlerin sıcak olduğu bir evde büyüdü. Ilk defa bu ay bu kadar geceye bırakmaya başladım.

Bu şey gibi örneğin; Antalya'dan dışarı çıkmamış bir kişinin Ankara'ya kış aylarında gelişi ve büyük olasılıkla üşütmesi gibi...

Acaba köpeklerde de aynı etki oluyor mudur...
  • the she ronin  (18.01.20 22:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.