[]

kongre- amerika vizesi

Arkadaşlar bu konuda hiçbir fikrim yok.
Amerika'da ki bir kongre için vize alacağım,
siz aldıysanız eğer, ne kadar sürede ve ne kadar zaman için çıktı?
arkadaşım sevis diye bişeyden bahsetti. sevis ücreti ödediniz mi?

teşekkürler.

 
Aralık'ta aldık Amerika vizesi. Bir fuar için başvurmuştuk biz de.

Online form doldurulduktan sonra randevu için tarihler geliyor önünüze. Formu doldurdugumuz günden on gün sonrasına randevu aldık. Öncesinde de vardı ancak evrakları yetistiremedigimiz için en uygun tarih on gün sonrasına denk geliyordu.

Bi ton evrak hazırladım, bakmamislar bile. Zaten on kişiden birinin evragina bakiyorlarmis.

Randevudan sonra 5 iş günü içinde pasaportunuz başvuru esnasında seçeceğiniz pttye gönderiliyor. Bizimkiler üç gün sonra pttye gelmişti. Başkası kesinlikle teslim alamıyor, haberiniz olsun.

Amerika zaten on yillik veriyormuş sadece. Çok çok nadiren beş yıl veriyormuş. Yani sizin planladığıniz seyahat süresi ile alakası yok. Ya on yıl ya hiç.

Yani toplamda 20 gün civarında çıktı.

Aracı kurum ile basvurursaniz ücret ödersiniz. Kendiniz doğrudan basvurursaniz ödemezsiniz. Ben patron ve eleman için evrak hazırlıyordum. Parası benden çıkmıyor nasıl olsa dedim ve danışmanla çalıştım :) isterseniz yönlendiririm bizim danışmanın firmasına.
  • elorelia  (17.01.20 17:29:49 ~ 17:32:29) 
yanıtınız için çok teşekkür ederim ben mart ayında yapacaktım işlemleri ama mesela macaristan vizesine başvurmuştum, onlar pasaportu son güne kadar vermiyorlar, bu tür şeyler var mı diye merak etmiştim.


  • durgunfoton  (17.01.20 17:35:51) 
Sevis ogrenciler vs icin ama siz orada ogrencilik yapmayacaksiniz. Bana turist vizesi gibi geldi ama kongre vs icin baska bir vize veriyorlarsa bilemeyecegim.

"Aracı kurum ile basvurursaniz ücret ödersiniz. Kendiniz doğrudan basvurursaniz ödemezsiniz."

Hayir basvuru ucreti her turlu var.
  • hot potato  (17.01.20 17:38:47) 
Bu arada yanlış anlaşılmasın. Her durumda konsolosluğa başvuru ücreti ödüyorsunuz. 160 dolar.

Pasaport durumu da şu.
Randevu günü pasaportu götürüyorsunuz. Vize vereceklerse pasaportu aliyolar, dediğim gibi beş iş günü içinde pttye gönderiyorlar. Vize vermeyeceklerse pasaportunuz almiyolar, dönüp geliyorsunuz. Yani araya hafta sonu vs girse ortalama bir haftada alırsınız diye düşünüyorum.
  • elorelia  (17.01.20 17:39:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.