[]

boğaz ağrısı/burun akıntısına evde çözüm

üç gün önce şiddetli öksürük ve boğzda yanma şikayetiyle doktora gittim, birkaç kutu ilaç verdi akut üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi koydu.

3 gündür ilaçları düzenli kullanıp dinleniyorum ama hala burnumda tıkanıklık ve boğazımda yanma devam ediyor. öksürmekten artık gerçekten yoruldum boğzlarım parçalanıyor sanki. doktor da ne sıcak ne soğuk bir şey içme ılık tüket bol su iç dedi gidio gelip su içiyorum ama bu da boğazıöı daha da kaşındırıyor.

şu iyileşme sürecini hızlandıracak bir önerisi olan var mi ev şartlarında neler yapılabilir. kendimi soğuktan koruyorum, artık uyumaktan dahi yoruldum.

 
ne yazık ki ilaçla 1 hafta ilaçsız 7 gün sürecek bir durum. ben pastilleri rahatlatıcı buluyorum. strepsils gibi.

dinlenin bol bol. meyve vs tüketin.
  • ozdek  (17.01.20 16:17:16) 
Öksürük için ben bal limon ve karabiber(1-1,5 çay kaşığı) karışımına demlediğim zencefil çayını döküp içiyorum. Bana ve denettirdiğim birkaç kişiye iyi geldi. Uygulayıp uygulamamak size kalmış. Geçmişler olsun.


  • Amaranta ursula  (17.01.20 16:18:30) 
tuzlu su ile gargara ve burun temizliği rahatlatıyor. ayrıca taze zencefili ve limonu ufak doğrayıp biraz limon suyu ekleyip sıcak su da koyup biraz da bal ilavesiyle oluşan karışım da boğaza ve soğuk algınlığına iyi geliyor. geçmiş olsun.


  • surprise  (17.01.20 16:19:40) 
hepinize yanıtlarınız için teşekkür ederim şu an bolca pastil tüketiyorum biraz fayda ediyor evet, bal karabiber olayını annem de tavsiye etmişti denemeye değer görünüyor, gargara olayını da deneyeceğim.


  • ask ekmek ve uranyum  (17.01.20 16:35:20) 
ıhlamur çayının içine bi sürü ufak limon dilimleri atarak içiyordum..
boğaz ağrısını anında kesiyordu..
ayrıca 1 hafta sürdü tabi tam olarak geçmesi..
  • strobist  (17.01.20 22:06:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.