[]

Yeni ehliyete geçmezsem ne olur?

Son tarih bu yılın sonuymuş. Mevcut ehliyetimi yenisiyle değiştirmezsem herhangi bir cezası cartı curtu var mı?




 
geçersiz bir belge ile trafikte dolaşıyor olursun.. cezası mutlaka olacaktır!

ayrıca bir kazaya karıştın diyelim..
yine geçersiz bir belge ile trafikte olduğun için kusurlu bulunma ihtimalin de var!
  • strobist  (17.01.20 13:27:24) 
bu yıl için soruyorsan yok. önümüzdeki yıl için soruyorsan var elbette, o yüzden ortada bir son tarih var zaten. yakalanırsan ehliyetsiz araç kullanmış olarak işlem yaparlar.


  • hadsafhada  (17.01.20 13:29:33) 
bende daha değiştirmedim. yıl sonuna kadar zaman var. tahminen süre uzatılacak.


  • sizofren06  (17.01.20 13:35:37) 
@sizofren06 sürenin uzatılacağını sanmıyorum.. 2016 yılından 2020'nin sonuna kadar geçiş için süre tanındı zaten.. 4 yılda bu basit işlemi yapamayanlar da bi zahmet trafiğe çıkmasın artık!


  • strobist  (17.01.20 13:53:49) 
Sure en az bir veya iki yil uzatilacak.


  • müptezel dostoyevski  (17.01.20 13:56:36) 
@strobist trafiğe çıkmadan, sadece kartı değiştirmediğim için herhangi bir yaptırım olabilir mi yönünden sormuştum. Yani atıyorum 2022 de yeniye çevirmeye gittiğim de "sen bunu zamanında çevirmedin şu kadar cezası var" baabında.


  • Başkalaşım  (17.01.20 14:11:33) 
değişirmedin diye durduk yere ceza olmaz. sadece değiştirme ücreti bugüne göre biraz daha pahalı olabilir. süreyi bana da uzatırlar gibi geliyor.


  • helenart  (17.01.20 18:03:32) 
kesin uzar+1

bu yılın son 2-3 ayında randevular kilitlenecek millet nüfus müdürlüklerine yığılacak o yüzden de en az bir kaç ay, hatta belki 1 sene uzatırlar.

sen kartını değiştirmemişsin diye durup dururken ceza yemezsin fakat şu an 15-20 lira gibi bir ücrete yenileniyor ehliyetler, süre dolduktan sonra artık harç ödeyerek yenilenebilecek falan diyebilir devlet belli olmaz.
  • hadsafhada  (17.01.20 18:20:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.