[]

Bu evi almak mantıklı mı?

İstanbul Ataşehir de 3200m2 arsaya sahip iki bloklu apartman. Arsa payı30/860 alacağımız dairenin. Yani 112 m2 gibi bir arsa payı var.
Eski binalar kentsel dönüşüme girecek deniyor
Toplam 60 daire falan var.
H 10 kat olarak belirlemiş belediye
Yer Ataşehir.
Ev 3 artı 1 şu an.
Fiyat 430k

 
türk iş blokları için de 2 sene evvel arsa payı, dönüşüme girecek olması vs. dolayısıyla çok mantıklı diye arkadaşlar konuşuyordu. bence de mantıklı.


  • zgrydn  (17.01.20 12:52:30 ~ 12:52:56) 
60 daire varsa, 30/860 sizin alacağınız dairenin bulunduğu bloğun arsa dağılımıdır. Ben sanki öyleymiş gibi anlıyorum.

Öte yandan eski bina/apartmandan bu devirde alınmaz. 430k emsalleri falan diye mi söyleniyor? 300-350k teklif edin, olur derlerse alın mesela. Bina kentsel dönüşüme giremezse, ki çok kat maliği var karar alınması zor olabilir, binanın yıllık masrafları sizin keyfinizi kaçırır...
  • malheiros  (17.01.20 13:36:23) 
bu zamanda hala kentsel dönüşüme girmemiş avantajlı bir yer kalmadı.

bunu muhtemelen emlakçılar söylüyordur. ben de evimi satarken emlakçılar burası yakında dönüşür falan diye bir sürü alıcı bulmuşlardı. sanırım evi 2012'de sattım 8 senedir dönüşemedi. dönüşeceği de yok çünkü emsal yok.

bir meslektaşımı bulup konuyu sorun derim. açıkçası orada yeterli emsal yoktur yani müteahhiti çekecek bir havuç yok dolayısıyla da orası dönüşmeyebilir.

yani 12 daire varsa müteahhit 20 daire yapmalı. nişantaşında 12 daireye 14 daire yapsa yeter ama atıyorum ataşehirde 20 daire yapmalı. bu emsal yoksa ne yapacak m2 den çalacak. kimin m2 sinden çalacak? senin m2 den çalacak. sen 120 m2 dairede oturuyorken 80 m2'de oturmayı en az bir oda kaybetmeyi göze alacak mısın?

kentsel dönüşümün kısa bir özetini geçtim.
  • ozdek  (17.01.20 13:57:55) 
Kentsel donusume girecek hikayesiyle ev alinmaz derim


  • turkuaz  (17.01.20 14:52:40) 
arsa payı çok iyi fakat sırf kentsel dönüşüm için ev alınmaz. bir de ataşehir kocaman ilçe neresi bu önemli.


  • nuisance  (17.01.20 14:58:39) 
Bir evin/arsanın kentsel dönüşümde karlı olup olmadığını şu anki daire sayısı, arsa payı vs ile bilemeyiz.

Şu an binaları yıkıp yeni inşaat yapsak ne kadar imarımız var ona bakmalıyız.

@ozdek özetlemiş ben de üstünden geçeyim, bir müteahhitin orayı yıkıp yeniden yapması için ortalama olarak arsa sahiplerine verdiği daire sayısı kadar kendine kalması lazım.

Ki maliyeti ve karını çıkarsın kendine kalanları satınca.

Kesine yaklaşık bir bilgi için belediyeden o arsaya ne kadar imar verilebileceğini öğrenin.

Hatta verin ada parsel bilgisini bakalım e imardan (özel bir durum yoksa)
  • John Bloor  (17.01.20 14:59:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.