[]

Memurun Görevden Çekilmesi Ve İzin

Merhaba,

Şöyle bir durum var; yakın zamanda devlet memurluğundan istifa edilecek fakat kenar da duran 30 günlük bir izin var, yönetici izin verirse bu izni tek sefer de kullanıp, 30 günlük iznin bitiş günü için istifa dilekçesi yazılıp, teslim edilebilir mi? Ya da bu durum için bir tavsiye var mı?

Teşekkürler.

 
Memurlukta ilk bir yıl dolmadan izin alınmıyor diye biliyorum.


  • coca cola  (17.01.20 09:19:49) 
30 gün olduğuna göre 10 yıllık hizmet süresi dolmuş olmalı yöneticin izin verirse hepsini kullanıp daha sonra istifa dilekçeni verebilirsin ama istifanın değerlendirilmesi için 1 ay önceden verirsen iyi olur. bence izini al istifa dilekçeni ver zaten aynı zamana denk gelir. bağlı bulunduğun idari işler veya komisyondan net bir bilgi alabilirsin kurumdan kuruma değişkenlik gösterebiliyor.


  • denklemci  (17.01.20 09:30:04) 
dilekçeyi şu tarihte istifa ediyorum şeklinde yazıp öncesinde yıllık izni kullanabilir ama o süre zarfında hala çalışıyor gözükür


  • bir soru sorcam  (17.01.20 09:31:02) 
izin bitisi donunce istifa dilekcesi verirsen hemen isleme alinmaz


  • sweetoffice  (17.01.20 09:43:37) 
@denklemci, aklıma da bu şekilde bir işlem var aslında, izin dilekçesi ile istifayı beraber vereyim diyorum, tabii ki bu işlemleri yaparken, personel ile bir daha görüşeceğim.


  • jenasinans  (17.01.20 09:54:09) 
ohal döneminde istifaların kabul edilmeme durumu da vardı. evet, bazı kurumlarda maalesef istesen de istifa edemiyordun. amirinle görüşerek, bu konu hakkında da bilgi al istersen, ekstra bir düzenleme yapıldı mı bilmiyorum çünkü.


  • akatreil  (17.01.20 09:56:26) 
2015'te tam olarak bu şekilde istifa ettim sorun olmadı. tabi benim izin 30 değil de 20 gündü, onun da 5 günü önceden gitmişti. dilekçeyi verip 30 günün son 15 günü için izin yazdırdım. 24 saat üzerinden çalıştığım için bir kaç nöbet tutup kalan mesaiyi de öyle doldurmuştum. izin dönüşü ayrılışı yapıp çıktım.


  • nrmnm  (17.01.20 10:06:48) 
eğer belli bir tarih zorunluluğunuz yoksa şöyle yapın. 13 şubat-14mart arasına 30 gün izin yazın. aynı anda 14 mart mesai bitimi itibari ile görevimden ayrılmak istiyorum diye dilekçe verin. hem ayrılma işlemleri tamamlanır. hem izin kullanmiş olursunuz. hem de maaş iadesi ile uğraşmazsınız. detayları personel dairesine sorun. muhtemelen onlarda bu şekilde bir yonlendirme yapacaktır.


  • helenart  (17.01.20 10:09:46) 
istifa hemen sonuçlanan bir süreç değil iznini yaz daha sonra gel istifa dilekçeni ver.


  • mikahakkinen  (17.01.20 10:16:46) 
Aynisini yaptim 2016da. 30 gun civari iznim vardi. İznin bir kismini kullandim. Sonra 1-2 gun calisip dilekceyi vermistim. Tekrar izne cikip ayrilacagjm tarihte ayrilmistim. Yani istifamjn onaylandigi tarihte izinde oldugum icin goreve basladigim gun teblig alarak o gun istifam gerceklesmis oldu. O aradaki bir iki gun benim ozel durumumdandi hepsi birlikte de kullanilabilir.


  • red g  (17.01.20 10:48:19) 
Aynısını 2015'te yaptım ben de. Önce izin, sonra da izin bitimine istifa yazdım. İzne çıkıp, sonra o şehre geri dönmedim. İlişik kesmeyi de bir arkadaşım halletti. Özel bir durum olmazsa hallederler.


  • evrim halkasi  (17.01.20 11:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.