[]

Şu OKB'lik durum sizde oluyor mu?

otobüs korkuluklarına dokunurken, umumi kapıları, paraları tutarken...

bunlara daha önce dokunanların elleriyle taharet aldığı, cinsel organlarına dokunduğu, burnunu karıştırdığı, bulaşıcı hastalığı olduğu (ya da sizin için en feci düşünce neyse o) aklınıza geliyor mu?

nasıl yeniyorsunuz bu durumu?

sağ olun.

 
Selamlar,
Aklıma gelmiyor

  • paramolacak  (16.01.20 23:01:34) 
elbette, eve girerken ilk işim ellerimi iyice yıkamak oluyor.

yoksa senin dediğin hiç korkuluklara dokunamamak mı?
  • windows95  (16.01.20 23:02:34) 
kel bi adama sormuslar "kafandaki kahverengi lekeler icin ne yapiyorsun" diye, adamin cevabi "takmiyorum" olmus..
takmayacaksin yani, bas gec, dokun gec, elle gec.. goreceksinki bkr sure sonra "yalama" olmussun, alismissin yani, icsellestirmissin, aklina bile gelmeyecek..
hayatta cok buyuk dertler var, yorma boyle antin kuntin seylerle kendini
  • alttaraf  (16.01.20 23:03:08) 
Bu OKB lik bi durum muymuş? Bana doğuştan yüklendi sandım xD Ben yenmiyorum açıkçası yanımda antibakteriyel jel taşıyorum onun yerne. Kapı kollarına vs de peçetesiz asla dokunmam.


  • superfluid  (16.01.20 23:04:05) 
Olmuyor.


  • logic  (16.01.20 23:18:27) 
Oluyor. Mümkün olduğunca dokunmamaya çalışıyorum.


  • prizmatik  (16.01.20 23:30:27) 
Ben de aynisini yapiyorum ödesiyoruz


  • allah yazdiysa bozsun  (16.01.20 23:41:03) 
olabildiğince dokunmamaya, dokunacaksam da en az tutulduğunu düşündüğüm bölgesinden tutuyorum, eve gelince de elimi yıkamaya özen gösteriyorum. Mesela aynı şey paralar için de geçerli, bir noktadan sonra çok takmamak gerek bence.


  • gezegen olan pluton  (16.01.20 23:47:46 ~ 23:48:40) 
Ya tabakası oluşmuşsa söylediklerine kesin gözüyle bakıyor ve ellerimi sabunla yıkıyorum.


  • Hakan1980  (16.01.20 23:50:39) 
Oo bildiğim konu. Bitirme projemin tam adı "EVALUATING EFFICACY OF VIRTUAL REALITY EXPOSURE THERAPY OF CONTAMINATION-FEAR-CENTRIC OCD" idi.

Çok yaygın bir olay aslında, hatta OCD değil bile kısmen. Otobüsler pis bunu hepimiz biliyoruz, fiziksel olarak tutamıyorsanız orayı ya da tuttuktan sonra elinizi yıkadıktan sonra bile tüm gün rahatsız oluyorsanız belki bir nebze.

Maruz bırakma terapisi de güzel bir çözüm. Gidin çok az kirli bir yere dokunun evinizde, ya da dışarıda toprağa sürün elinizi vs. Artıra artıra yeniliyor bu olay.

Tabii çok basit anlattım. Ben mühendisim psikolog değil. ama psikolojide çözümler var bu olaya.
  • aguen  (16.01.20 23:58:33) 
Mikroplu ortamlarin bagisiklik sistemimi guclendirdigini dusunuyorum:)


  • marcelorios  (17.01.20 00:07:26) 
bu aklına geliyorsa sürekli elini yıkıyorsan tedaviye ihtiyacın olabilir.


  • mikahakkinen  (17.01.20 00:53:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.