[]

hap gibi sarımsak yutuyorum

bir süredir hap gibi sarımsak yutuyorum küçüklerinden 2-3 tane. faydası oluyo mudur anlamıyorum bu işlerden. bi kere grip olacak gibi oldum bi arkadaş yut dedi yuttum grip kesildi devamı gelmedi ve grip olacağım kesin gibi bişeydi. şimdi grip olacağım falan yok ama bir süredir ara sıra yutuyorum. pek faydası yoksa boşa yutmayayım zaten iğrenç kokuyor.




 
sarımsak yutmakla ilgili bildiğim tek şey şu (tabi koca karı ilacı muhabbetinde);

tansiyonu yüksekse düşürüyormuş, düşükse normale getiriyormuş.
  • hem şişko hem deli  (16.01.20 22:35:38) 
osuruğunuzun ve bokunuzun sarımsak kokması dışında hiç bi faydası yok.


  • savekonq  (16.01.20 22:39:28) 
doğada faydalı bir madde varsa ilaç firmaları onu standardize edip, içindeki faydalı maddeleri insan vücüdunda işe yarayacak şekilde ayarlayıp, ambalajlayıp satar. Yok sarımsak yok şu otu yok bu çiçeği vs doğada faydalı diye tükettiğiniz hiçbir şeyin ekstra bi faydası yok. Normal beslenin, bol su için yeterli.


  • nundu  (16.01.20 23:13:49) 
Belki bi tek sende işe yarıyodur, bence işe yaramayana kadar yap.


  • Hakan1980  (16.01.20 23:43:47) 
hap gibi yutmak değil ezip yoğurda karıştırıp yoğurdu yemek.


  • inekadam  (16.01.20 23:45:38) 
Çiğ ve çiğnenerek yenen sarımsaktan daha faydalı çok az gıda var. Hiçbir şeye yaramıyor diyen arkadaşı hayretle okudum. En az on tip kanserin önleyici gıdalarının başında gelir. Sarımsak ve ev yogurdu tüketen birinin vücut direnci çok yüksektir ve çok zor hasta olur.


  • deer hunter  (16.01.20 23:55:39) 
@deer hunter

aktarlarda ve aktar rolüne bürünmüş doktorların yazılarında yazan "şu şu otu/sarımsak vs. kansere, diyabete tansiyona iyi geliyor." tarzı yazıların %99'u hurafe. İçinde antioksidan madde olabilir ve bu madde tek başına kansere iyi gelebilir tabi ki. Ama bunun işe yarar şekilde olması için muhtemelen günde bilmem kaç tane sarımsak yemen gerekir. Sarımsak çuvalı gibi kokmak istemiyorsan ve etrafındakilere saygın varsa da bunu yapmazsın. Onun yerine normal ve sağlıklı beslenip, bol su içersin ve totalde daha sağlıklı bir hayat sürersin.

Sarımsak kansere iyi geliyor olayı yalan yani. İnsanları saçma sapan açıklamalarla kandırmayın. 10 tane kansere iyi geliyor ne yahu sdhdhs
  • nundu  (17.01.20 00:43:48 ~ 00:44:03) 
asiri iyi bir sey miden iyi ise tabii. almanyada rusyada kazakistanda bunu ben cok gordum. cocuklara bile yaptiriyorlar.


  • turbo sadık  (17.01.20 04:33:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.