[]

dünya klasiği olabilecek türkçe kitaplar

hangileri olabilir?




 
tehlikeli oyunlar
tutunamayanlar
huzur

ilk aklıma gelenler.
  • tepedeki psychedelic adam  (16.01.20 21:37:46) 
Anayurt Oteli
Kürk Mantolu Madonna
İnce Memed
Aşk-ı Memnu
Aylak Adam
Çalıkuşu
Yaprak Dökümü
  • cemallamec  (16.01.20 21:40:10) 
saatleri ayarlama enstitüsü


  • iddaaci  (16.01.20 21:41:44) 
Sait faik ve oktay akbal bazı öyküleriyle bu listeye girer.


  • osuran imam  (16.01.20 21:46:48) 
Vedat Türkali- Bir Gün Tek Başına


  • Amaranta ursula  (16.01.20 22:11:51) 
ince memed


  • gezegen olan pluton  (17.01.20 00:07:27) 
Kitap değil de yazar dersek Orhan Pamuk tabi ki hocam. Ki oldu da sayılır herhalde, nobel aldığına göre.

Hangi kitabı daha iyidir tartışılır belki, kişisel bir şey sonuçta. Benim favorim cevdet bey ve oğulları.
  • plutongezegendegilmi  (17.01.20 00:40:42) 
Orhan pamuk dışında yok, kürk mantolu madonna falan demişsinizde o dönemin yazarları rus edebiyatından kopyala yapıştır hep, bizim için önemli yazarlar ama özgün eserleri olmayan adamlar hep


  • docrivers  (17.01.20 01:21:41) 
orhan pamuk sessiz ev, kara kitap zaten olacak.
sait faik'in oykuleri olabilir bir de.

Yusuf Atilgan, Oguz Atay, cok cok iyi yazarlar olmasina karsin, eserlerine "dunya klasigi" denemez. Yasar Kemal de oyle. Calikusu'na falan gulerler valla. :)
Dunya klasigi dediginizde, dunya edebiyatinda ilgili donemin sahikasi olan, nesiller sonra bile, isledikleri evrensel temalarla ilgi cekebilecek kitaplardan soz ediyoruz. Bir de o sekilde siniflandirilmak icin dogallikla dunyaca "taninmasi" lazim. Orhan Bey taniniyor, biliniyor. Sait Faik dunyada cok bilinmiyor. Bilinse, cok iltifat edilir diye dusunuyorum.
  • ebabil curnatasi  (17.01.20 05:43:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.