[]

YÖK'ten Diploma Denkliği Alma Sorusu

Merhaba arkadaşlar,
Yurtdışından doktorasını alanlar için YÖK'teki denklik süreci nasıl oluyor? Daha spesifik olarak şunu merak ediyorum: yurt dışında doktora yaptığınız bölümün birebir karşılığı mı denklik olarak veriliyor, yoksa çalışma alanınıza uygun bir bölümden mi denklik alıyorsunuz? Örneğin ben yurt dışında coğrafya alanında doktora yapıyorum. Ancak Türkiye'den farklı olarak benim bulunduğum ülkedeki coğrafya bölümlerinde beşeri coğrafya alanında siyaset, sosyoloji ve antropoloji karışımı bir eğitim veriliyor. Ben de çalışma alanlarımı sosyoloji ve siyaset bilimi alanlarına daha yakın görüyorum. Dolayısıyla denkliğimi bu alanlardan birinden almam gerekiyor. Ama bu mümkün mü?



 
Daha gectigimiz aylarda aldim. Doktora denkligi YOK degil, UAK veriyor. Diplomanizda ne yaziyorsa o. Benim alanim da disiplinler arasiydi, genetik ve antropoloji ile kesisiyordu. Doktora aldigim bolum Biyoloji ve Ekoloji Bolumu olarak geciyordu ama diplomada Biyoloji yaziliydi, biyoloji denkligi verdiler.


  • evrim halkasi  (16.01.20 20:32:11) 
finans mühendisliği ve risk yönetimi okudum, denkliği mühendislik yazmışlardı. pek dikkat ettiklerini sanmıyorum.


  • passion rules the game  (16.01.20 20:45:47) 
Teşekkür ederim arkadaşlar, eksik olmayın.


  • sekersiz turk kahvesi  (17.01.20 05:26:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.