[]

Su faturam 110 lira gelmiş

Bulaşıkları elde yıkarken deterjandan arınmadığını hissettiğim için fazla duruluyorum. 10 dk’da yıkayıp geçen insanlara çok özeniyorum. 1+1’de kaldığım için bulaşık makinesine de müsait değil. Yoksa çoktan almıştım. Bundan nasıl kurtulurum? Sizin içiniz nasıl rahat ediyor?




 
hocam yakın tabakları. üstünde mikrop falan kalmaz. biz böyle yapıyoruz evde.


  • Tears of Devil  (16.01.20 15:10:21) 
Senin gibiyim. Bulaşık makinesi var ama yeterince durulamadığını düşündüğüm için yıkamadan sonra bir de hem deterjan hem parlatıcı gözüne sirke koyup tekrar çalıştırıyorum. Elde yıkarsam da aynı senin gibi duruluyorum. Tek başımayım, 60 tl geliyor fatura. Makineden başka çözüm yok gibi. Veya daha az durulayıp bir şekilde içine sindireceksin. Ne şekilde bilmiyorum. Ama şöyle düşün, dışarıda veya başkasının evinde seninki kadar durulanmamış tencereden tabaktan vs yemek yiyorsun.


  • pati  (16.01.20 15:17:32) 
tezgahüstü bulaşık makinesi?


  • sizofren06  (16.01.20 15:26:00) 
Bulaşığı elde yıkarken (1-2 parça değil de çok bulaşık varsa) durulamaya geçmeden önce lavaboyu fırçalayıp içine büyük bir çırpma kabı, küçük leğen gibi plastik bir şeyler koyuyorum. Sonra çatal bıçağı, küçük kaseleri bardakları içine atıyorum, üstüne tabakları koyuyorum. Ben en üstten alıp tek tek yıkarken alttakiler de akan suyla köpüğünden epeyce arınıyor, daha kısa durulayıp kaldırabiliyorum.


  • kobuzchu kiz  (16.01.20 15:28:07) 
Bir tane derin kabı suyla dolduruyorsun. Kaba durulamayı o kaba batırarak yapıyorsun. Arada kapdaki suyu değiştiriyorsun. İstersen kap sayısını arttirabilirsin.


  • prizmatik  (16.01.20 15:58:56) 
Deterjanınızı değiştirmek alternatif olabilir. Ekolojik olanlarla mesela. Fairy vs. Gibi markalar gerçekten kimyasal dolu. Fosfat vs. İçermeyrn gvenli alternatiflere geçmek hem sizi rahatlatır hem de çıkan atık su daha temiz olur dünyaya da güzellik yapmış olursunuz. Migrosta satılan just green markanın portakallısını kullanıyorum elde yıkamaya harika da temizliyor. İş yerinde de turmepa kullanıyorum o da güzel. Bulaşık makinesi için de frosh kullanıyorum.


  • kullanıcıadımbuolsun  (16.01.20 18:20:20) 
110 cok normal bi rakam degil. Sonraki ay da kontrol edin. Aynıysa ya da arttıysa bi tesisatçı çağırıp kaçak var mı diye baktırin.bazen farkına varmadan sifondaki kaçak bile faturayı ziplatir


  • alonazik  (17.01.20 04:03:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.