[]

Almanya'da burs kazandım ama sonrası...

Selamlar.

Berlin'de işim için muazzam olan global bir okula allem edip kallem edip kendimi başarıyla sattım, %100 burs kazandım.

Gelecek süreç için başlayacağım dönemi vs öğrenmek istiyorlar.

Ama şöyle bir şey var ki, student visa için bloke hesaba minimum 17.400 euro koymam gerek.
Bu parayı bulmamın tek yolu sayısal loto.

Beni Berlin'de ilk birkaç ay rahat ettirecek param var. Ona güveniyordum aslında. Sonrasında Türkiye'den / Almanya'dan freelance işler yaparak, artı olarak orada part time çalışarak geçim sağlarım diye düşünüyordum. Ki Berlin'de bu şekilde geçinen sayısız insan var.

Yani sorum şu, 17.400 euro bulamazsam her şey boşa mı gidecek? Başka yolu var mı bu işin? Ailemin destek olacağını, mesleğimle para kazanacağımı, freelance kovalayacağımı ya da en kötü restoranda vs çalışacağımı kanıtlayamaz mıyım?

2 yıllık programa 21.400 euro ödememek için bin şey denedim, kendimi sevdirip %100 burs aldım. Sevinçten ağlarken şimdi üzüntüden ağlayacağım.

 
bursun sadece okul ücretini mi karşılıyor? Eğer belli bir yaşama gideri vs. de karşılıyor ise okuldan bununla ilgili yazı al, o şekilde vizeye başvur. yoksa okul ile iletişime geç durumu açıkla ve yardımcı olup olamayacaklarını sor. belki seni çalışan öğrenci vs. gibi gösterebilirler.
Ailenin destek olacağını gösteren sponsor belgeleri vs. de sunabilirsin bildiğim kadarıyla, ben Erasmus'a giderken babamın banka hesaplarını üzerine ev tapusunu vs. sunmuştuk. bir de sponsor olacağına dair noterden yazılı bir beyan mı ne almıştık. bunu da konsolosluğa sorabilirsin.

  • wendyangelamoiradarling  (16.01.20 12:00:59) 
abi o bloke hesap 17.400 euro değil bildiğim kadarıyla, onun yarısı yani 8.7k. 2 yıllık master programı için iki yılın toplamını tek seferde yatırman gerekmiyor diye biliyorum. 1 yıllık geçinebileceğin parayı yatırdınmı veriyorlar vizeyi.

Vize almanın bir diğer yolu da alman vatandaşı, gelirini belgeleyebilecek iyi para sahibi birinin senin masraflarını karşılayacağını beyan etmesi. Bu ikisi dışında bir yol yok bildiğim kadarı ile.
  • mg3929  (16.01.20 12:03:54) 
"Verpflichtungserklärung" denilen bir belge var, bu belge almanyada yasal olarak yasayan ve calisan, yeterli gelire sahibi biri tarafindan belediyeye gidip duzenlenir ve sana gonderilir ise bu parayi bulman gerekmez. Bu belge diyor ki; "ben bu kisinin ekonomik sorumlulugunu aliyorum, her ay ona gerekli parayi gonderecegim ve kefil olacagim". hele bir de bu belgeyi sana gonderen kisi yakin akraba veya ayni soyisme sahip ise hersey cok daha kolay olur.

Asla ve asla ben oraya gidince calisacagim, kendi parami kazanacagim gibi arguman sunma. Sana verilecek ogrenci vizesi sana kisitli calisma izni veriyor. her ne kadar bu kisitli calisma izni ile kazandigin para minimum sartlarda ancak yasamana izin verse de alman kurumlari bu paranin yeterli olmayacagini sana aylik en az 700 kusur euro ile gecinebilecegini soyleyeceklerdir, ve senin kacak calisma niyetin olacagini dusuneceklerdir.

ayria o 17.400 rakamini kontrol et, o rakam o kadar cok olmamali. aylik 700 kusurden 1 yillik rakami bloke etmen yeterli olmasi gerekiyor.
  • emrahday  (16.01.20 12:08:58 ~ 12:10:24) 
emrahday +1

ek olarak rakam guncellendi, guncel rakamdan mi ilerlemen lazim bakman lazim:
www.auswaertiges-amt.de
  • skulldragon  (16.01.20 12:12:16) 
bursunuzun bedeli yazan bir kabul kağıdınız varsa o etkili olur bence.


  • kveldulv  (16.01.20 15:33:52) 
maalesef orada hiç akrabam/tanıdığım yok.

17.400'ü bugün aldığım formda gördüm. :(

yıllık da oluyormuş denmiş ama bunu göremedimç
yıllık 8.700 için 12 aylık 50.000 kredi çekip 54.000 ödemeyi düşünüyordum. ayda 738 euro ödemeyi planlıyordum. Yani bloke hesaptan çektiğim parayı türkiye'de krediye verecektim. haliye birbirlerini tamamlayacaklar, sıfırlayacaklar idi.

ama yıllık 8.700'den 10.500'e yükseldiyse daha geçmiş olsun derim.

orada hayata start verecek param var, aynı zamanda mutlaka part time çalışmayı planlıyordum. Giderlerimi vs hesaplamış, planım okeydi bu bloke hesap işi olmasaydı:(


bursun kapsamı fazla aslında. bana burs veren şirket, 2 yıl sonunda mezun olduğumda 2 yıl da bende çalışmak zorundasın diyor.

ama bu olay bloke hesaptan kurtarmıyor beni.

biter bitmez bir yurtsever olarak ülkeme dönecektim de. o yüzden güzel istanbul'uma daha da alışmak ve coğrafyaya, iktidara küfretmeye devam sanırım.

başka bir yol olarak araba, ev, tarla vs sahibi annemi bana sponsor yapsam bu blokeden kurtulunur mu onu da sormak istiyorum. koskoca sponsorum olacak:(
  • patronaj  (16.01.20 19:58:24) 
annenin maddi durumu varmış, senin için bu kadar önemliyse yardım etsin?


  • xvyz  (16.01.20 20:05:04) 
Direk cozum sunamiyorum ama Almanya'da normalde universiteler tamamen bedava zaten. Sen standart disi bir kuruma kabul aldigin icin harc / harc bursu gibi konseptler olusmus. Yani diyecegim bu sene gidemezsen moralini bozma, birkac sene calisip yasam giderleri icin parani biriktirip oyle gidersin ki dedigim gibi universiteler zaten bedava.


  • hot potato  (16.01.20 20:05:19 ~ 20:05:55) 
@xvyz yani ev dediysek yaşadığı ev, araba dediysek orta sınıf memur arabası:/

ayrıca gidemediğim okul üniversite sayılmaz tam. miami ad school. miamiadschool.com
  • patronaj  (16.01.20 20:33:08) 
In order to receive a study visa for Germany you will be required to present proof of financial resources. This serves as a guarantee that you can afford the cost of studying in Germany; from January 2020 you will be expected to demonstrate funds of 10,236 EUR). Proof of the amount must be provided for visa applications submitted as of September 1st, 2019. Acceptable forms of proof include proof of parental income, an allocated amount on a blocked account (“Sperrkonto”) or proof of receipt of a recognised scholarship. For further information please contact the German Embassy or Consulate in your country.


www.daad.de

10,236 diyor resmi sitede. 17,400 figuru gecerli degil bence. 67 bin try kredi cekersin de onun bir yandan da odemesi baslayacagi icin sikintili olabilir. Belki ailen hepsine degil de bir kismina katkida bulunabilir 15-20 bin falan.
  • hot potato  (16.01.20 20:39:01 ~ 20:41:32) 
Şöyle bir şey var ama çok az kaynakta görebiliyorum,

2-Anne yada Babanın garantör olduğuna dair noterden onaylı taahhütname, ebeveynlerin geçim masraflarını, BaföG-meblağı (şu ara yaklaşık 735 Euro / ay toplam 8820Euro / yıl) esas alınarak karşılayacağına dair yazılı (tercüme edilmiş) bir taahhütname ve taahhüdün yerine getirilebileceğini gösteren belgeler (maaş bordrosu, vergi tahsilat kararı, son 6 aya ait banka dekontları, bankaya yatırılmış para, vs.). Tam burslu kişilerden masrafların karşılanmasına ilişkin belge istenmemektedir.
  • patronaj  (16.01.20 22:12:42) 
rasgele sitelerden bakarak anca zaman ve para kaybedersin.

tuerkei.diplo.de

ihtiyacin olabilecek her sey burada ve ekledikleri pdflerde yaziyor.
  • hot potato  (16.01.20 22:18:53 ~ 22:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.