[]

Akşam Durakta Bulunan Aşırı Evcil Yetişkin Kedi

Benim hatun bir kedi buldu geldi, aşırı derecede evcil, her yerimizi yalıyor ve tertemiz muhtemelen terkedilmiş bir ev kedisi. Bu kedinin sağlıklı yaşaması için veterinerde yapmamız gereken işlemler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

edit: kedi tarafımızdan sahiplenilmiştir, ama ilk defa böyle bir durumla karşılaştığımdan bilgi almak amacıyla açtım başlığı.


 
Yetişkin bir kediyi sahiplenmeniz çok hoşuma gitti. Ne yazık ki genellikle büyük kediler istenmiyor. Ancak yine de bulunduğunuz bölgedeki kayıp ilanlarını kontrol etmenizde hatta kendiniz bir ilan vermenizde fayda var. Şu an birileri evinde kayıp kedisi için ağlıyor da olabilir. :/


  • jacque  (15.01.20 23:30:28) 
@jacque soruşturacağız ama her ihtimale karşı neler yaptırmam gerektiği konusunda bilgi sahibi olmam gerekiyor. her veteriner aynı şekilde ilgilenmiyor malum, normalde memlekette 2 tane kedimiz var veterinerlerimiz sabit ama şu an tamamen dışarıdayım her türlü bilgi hayvanın sağlığı için iyi olacaktır, ben her türlü yarın şehirdeki en iyi olduğunu düşündüğüm veterinere götürüp kontrol ettireceğim ama o bile yeterli olmayabilir belki burada daha bilgili yardımcı olabilecek birileri vardır.


  • zamanin otesinden gelen seyyah  (15.01.20 23:38:46) 
Kendi tecrubelerimden ornek vermek gerekirse, oncelikle genel bir kontrol yapilmisti, mantar, pire, kene var mi diye. Dislere bakildi, atesi olculdu, halsiz gibiyse kan tahlili yapildi vs. kan tahlili cok gerekli degil, veteriner gerekli gorurse yapar. Onun disinda aklima gelen bunlar.
Cip var mi ona da baktirin. Belki kacmisir.

  • 65 derece  (16.01.20 11:28:15) 
Sabit veterineriniz arayip ona da nelere bakilsin diye sorabilirsiniz.


  • 65 derece  (16.01.20 11:29:04) 
ne iyi yapmışsınız.

veteriner hayvanın hem dışını hem de kısmen içini muayene eder; yani kulak içlerine, ağzına, gözlerine, derisine ve kürküne bakılır, kalbi dinlenir, böbrekleri yoklanır, ateşi ölçülür vs. iç hastalık belirtileri genelde dışarıdan gözlemlenebildiği için (karaciğer-deri, böbrek-kürk) gerekli görmediği sürece kan tahlili yapmayacaktır, zaten söylenmiş. mantar-pire-kene olup olmadığına bakar, iç-dış parazit ilacı verir.

aşı konusu biraz karışık. ben karma aşı dışında aşı yaptırmıyorum. yaptıranlar da var. bu konuyu araştırmanızı öneririm, eski duyurulara da bakabilirsiniz. yapılmaktan kesinlikle kaçınılması gereken tek aşı mantar aşısıdır. aklınızda bulunsun, herhangi bir kedide önce pek çok farklı yöntem denemeden mantar aşısı yapmaya kalkışan veterinerin kabiliyetinden şüphe ederim, paragözlüğünü sorgulamaya kadar da giderim.
  • bir garip melek  (16.01.20 19:31:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.