[]

evimin önceki sahibini nasıl bulabilirim

2003'te bir ev aldık, 1 yıl sonra kapıcı işten çıkartıldı. geçenlerde öğrendim ki kapıcı 1998-2004 yılları arasında sigortasız çalıştırıldığı için dava açmış ve davayı kazanmış. daire başına 4 bin ceza almışız. aslında benim sorumlu olduğum dönem 2003-2004, ama yasaya göre borcun hepsinden sorumlu oluyormuşuz, daha sonra eski ev sahibini bulabilirsek de rücu edebiliyormuşuz.
şimdi ben 4 bin lirayı ödedim ama eski ev sahibini bulamıyorum. tapuya gittim, "bilgiler gizli" diye vermediler, muhtara gittim, taşınırken nakil işlemi vs yapmamışlar. ben bu kişiyi nasıl bulacağım?



 
Boyle bir ise kac para isterler bilmiyorum, yani attiginiz tas urkuttugunuz kurbagaya deger mi emin degilim ama,

www.ozeldedektif.org

ile bir irtibata gecip konuyu anlatin. Belki bi yol gosteren bulunur.
  • compadrito  (22.04.10 12:22:44) 
tapuya mahkeme kararı ile gidin. o zaman göstermek zorunda kalırlar. ayrıca tapunun üzerinde "xxx üzerine kayıtlı iken satışından tescil edildi" gibi bir ifade olması lazım. öyle bir şey yazmıyor mu?


  • mahallenindelisi  (22.04.10 12:28:34) 
@mahallenindelisi, tapuda adı soyadı var ama başka bilgi yok, telefon rehberinden bu ada göre aradım, kimseyi bulamadım.
@sivrisinek, müteselsil sorumluluk varmış, benim rücu hakkım var ama eski evsahibini bulamıyorum. icraya vermek için de en azından adresi veya ne bileyim nüfusa kayıtlı olduğu yeri vs bilmem lazım, o da yok.

  • marcelorios  (22.04.10 13:35:09) 
keşke 4 bin lirayı ödemeseydiniz, siz sadece 2003-2004 döneminden sorumluydunuz geri kalan dönem size ait olmadığından ödediğiniz tutarı evin eski sahibini bulsanız bile almanız sıkıntı olabilir, şahıs ödemeye yanaşmayabilir.. ki böyle durumlarda genelde karara itiraz hakkı kullanılır hemen ödeme yapılmaz keşke bir avukata danışsaydınız.. devlet böyle durumlarda ödemeyi hemen alabilmek için ya da mağdur kişinin mağduriyetinin giderilmesi için bir an evvel almak ister, bu durumda siz bu borcun size ait olmadığı beyan etseydiniz ya da sadece kendinize düşen kısmı ödeseydiniz daha iyi olurdu.. ki bunun yine araştırılması gerekir düşüncesindeyim, direk olarak yöneticiyi ve yöneticiyi denetleyeni ilgilendiren bir durum, bununla ilgili olarak kanun ne diyor bilemiyorum.. ama tahminimce önce yönetici ve denetçi sonrasında kat sahipleri gelir illa ki bir ödeme olur ama daha farklı şekilde bir dava süreci yaşanabilirdi, eski ev sahibini bulmak adına mağdur olmamış olurdunuz, o kişiyle muhatap olmamış olurdunuz..


  • ogzi  (22.04.10 13:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.