[]

kart güvenliği için dikkat edilecek şeyler

bu ara kart kopyalanma vb olaylar yaygınlaşmış diye duydum, bu konuda nelere dikkat etmek lazım. online alışverişleri mümkün olduğunca sanal kart ile yapıyorum, başka ne gibi tedbirler alınabilir?




 
kıyıda köşede kalmış atm'leri kullanmamak lazım, mecbur kalınırsa aşırı dikkat etmek gerek, düzenek kurulmuş olabilir.

nasıl dikkat edelim;
1-şifre girerken diğer elle kapatın, (üstte kamera olabilir). hatta şifre girdikten sonra diğer tuşlara da basın (ne düzenekler var)
2-atm kartı vermezse, lavuğun biri mutlaka yanaşır ve benim kartı da yuttu vs.. yarın banka açılınca müracaat edecekmişiz şeklinde bir şeyler diyebilir, sakın ola öyle bir şey yapmayın. orayı terk etmeyin. hemen banka müşteri hizmetlerini arayıp kartı kullanıma kapattırın, teyit alın.
  • Improbable  (15.01.20 11:42:29) 
QR kodla işlem yapın, tertemiz ^^


  • chicha  (15.01.20 13:33:35) 
kart kopyalamadan ziyade türkiye'den 400 küsür bin kişinin kart bilgileri çalınmış uluslararası illegal sitelerin birinde satışa konulmuş haberini okumuştum geçenlerde. nereden nasıl çalındığı bilinmiyor ama satışta böyle bir ürün var şu anda. teknoloji bilmem ne kurulu da bununla alakalı açıklama yaptı ama tatmin edici bir şey değildi açıkçası.

bu konuda tedirgin olanlar bu entryi okurlar ondan yazayım dedim. mümkünse kredi kartınızı yenileyin bankanızdan.
  • syozkn  (15.01.20 15:49:12) 
ekstrenizi düzenli kontrol edin. chargeback ile bütün sorununuzu çözersiniz.


  • argent dawn  (15.01.20 15:51:03) 
Bankacılık uygulaması kullandığınız telefonlara tayyip sesleei falan gibi uygulamalar indirmeyin. Kullanmayın.


  • baal  (15.01.20 17:00:50) 
internet alışverişlerinde sanal kart kullanın. kullanacağınız zaman limit aktarıp kullandıktan sonra limitini sıfırlayın. asıl kartınızı internet ve telefon alışverişlerine kapalı tutun.

atmleri kullanmadan önce kart okuyucuyu elle kontrol edin, hareket ediyorsa atmyi kullanmayın. atmde olsun, posta olsun şifre girerken başkalarının görmesine izin vermeyin. gerekirse şifre girerken pinpadin üzerini diğer elinizle kapatın.

özellikle restoranlarda, kartınızı gözünüzden ayırmayın. garsonun kartınızla bu pos çalışmıyor içeride deneyeyim diye gitmesine izin vermeyin. şifreyi söyler misiniz gireyim diyenlere ağzının payını verin.

poslarda, kartınız destekliyorsa ve alışveriş tutarınız temassız limiti dahilindeyse temassız alışverişi tercih edin. temassız özelliğini kullanırken kartı kendiniz tutun, kasiyere vermeyin.
  • inheritance  (15.01.20 19:10:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.