[]

Bu video hakkındaki yorumlarınız nelerdir

Bu video hakkındaki yorumlarınız nelerdir

youtu.be

Benim yorumum bu

Çok eskiden teisttim sonra agnostik oldum en son ateist oldum bir süredir özellikle kuantum fiziğini tanıdıktan sonra ateistliğimi sorgular oldum bu video ile şunu net anladım ki kozmosda kesinlikle bir düzen var tevrat incil kuran saçma olabilir musa isa muhammed kutsal kitapları kendileri yazmış olabilirler ki büyük ölçüde hala buna inanıyorum tanrı allah adı önemli değil ama sanırım çok büyük bir ihtimalle bir yaratıcı var bunu kabul etmek benim için çok zor çünkü ateizm benim için bir sığınak güvenli bir limandı öldükten sonra hiçlik olacağımı bilmek kimilerini çok korkuturken beni çok huzurlu kılıyordu çünkü öldüğümde her şey bitecekti yaptığım kötülüklerin suçların hesabını vermeyecektim ama bu video ile şunu istemeyerek de olsa kabullendim kesinlikle bir yaratıcı var lakin yaratıcının olması ölümden sonra yaşam olacağı anlamına gelmiyor olabilir de olmayabilir de yaratıcının olması cennet cehennem olacağı anlamına gelmiyor olabilirde olmayabilir de lakin yüzde yüz emin olmasam da çok büyük ihtimalle bir yaratıcı var bari umarım yaratıcı varsa da ölümden sonra yaşam yoktur ve cennet cehennem yoktur her ne kadar sokrates in bildiğim bir şey varsa hiçbir şey bilmediğimdir sözüne çok inansamda geldiğim şu noktada jean paul sartre ın tanrıyıda insan yarattı sözü ve frederich nietzsche nin tanrı öldü sözü maalesef artık eski geçerliliklerini yitirdiler benim için bana kalsa yinede yaratıcının olmamasını çok isterdim ama işte maalesef karar bana kalmıyor ve sanırım yaratıcı var ben yinede olmadığına inanmak istiyorum ve yokmuş gibi kalan hayatıma devam edeceğim ama yaratıcı olmadığına inanarak yaşamam eski yaşantıma göre kolaydı lakin bundan sonra yaratıcı olmadığına inanarak yaşamam çok zor ∞

Not: Kanal sahibi fatih gülgün evren canlı mı videosunun devamı olarak bu videoyu izlememi önerdi

Herkesin kafasına takılan felsefi sorular peki ama neden

youtu.be



 
Cennet cehennem işin en komik kısmı olmalıydı inançsızsan. Cennete gittin diyelim 3636364774738844484848 yıl geçti hurma, seks, lüks arabaların yatların katların var. içki dolu kaselerin var. Ne istesen oluyor. sınırsız haz mutluluk var nereye kadar. Reenkarnasyon var diyelim nereye kadar bu sarmal döngü?
Cehenneme gittin diyelim. Tanrı sana mı sordu yaratırken. Kitaplardan sorduk denilenilir insanoğluna ama şahsen kimseye de sorulmadı. Bu kadar acı ile sınanacağını bilse çoğu birey yaratılmak istemezdi. Kendisine itaat etmedin eğilip kalkmadın, kendi elinle yaptığın ibadethanesine gitmedin, şükretmedin diye yıllarca yanıyorsun, zebanilerin işkencelerine mağdur kalıyorsun vs. nereye kadar.. tanrının merhameti nerede?çok acımasızca değil mi? Bir katile, tecavüzcüye bile linç girişimi yapılınca, şiddet uygulanınca katlanmıyorum, hapishane yeterlidir diyorum. Ama itaat etmezsen, bazı kurallara uymasan cayır cayır yanıyorsun. Dünyada şehvetimi test etmek için alkolü, ergenliklen itibaren gelen cinsel istek arzusunu, meşgale edecek lüzumsuz bir ton şey yaratmışsın. Daha bu neyin testi? Kaldı ki çoğu insanın zeka seviyesi bu teste bile tabi olmayacak düzeyde. Sadece tr insanının iq sundan bahsetmiyorum ki semavi dinlerin çıkış yeri halen daha ilkel, çağsışı adamların olduğu toplumlardan çıkmış durumda.
Deism kesinlikle dinlerden daha mantıksız.

Şahsen küçük yaştan bu yana dinleri devletin propaganda aracı olarak gördüm. Semavi dinler zaten yerleşik hayatla birlikte hayatımıza giriyor. Bir tane islam bir tane hristiyanlıkta yok. Her islam ülkesinin, diyanetinin, tarikatının yorumlayışı ayrı. Osmanlı’nın ayrı/tc’nin ayrı. İşid’in de kedicik Adnanında yorumladığı kitap aynı. Bu bugün böyle değil, dün de böyleydi. 4 halifeden 3’ü gene müslümanlar tarafından öldürüyor.
  • wertyu  (15.01.20 05:42:38 ~ 05:50:30) 
bu videodan bir yaratici oldugu sonucuna varmani ilginc buldum. "Kuran'i okudum, inandim" desen daha tutarli. Varliklari bir yaraticiya baglamak antroposentrik bir bakis acisinin sonucudur. Evren var, madde olusuyor. Bir seyin bir seyi yarattigina dair herhangi bir veri, isaret almis degilsin.

arti: bu yazidaki uslubundan aslinda inancli biri oldugunu dusundum. "yaptığım kötülüklerin suçların hesabını vermeyecektim" inancli, dindar birinin bakis acisi ile ifade edilmis. olumden sonraki hiclik herkesi korkutur, ondan korkmaman sagliksiz bir durum. Bence sen inanmaya meylin bu oldugu icin video ile yaraticiya inandim diyorsun. Inanmak istiyorsun yani, bir takim gerekceler ariyorsun inancin icin. trollemis de olabilirsin tabii, "ateist'im ama imana geliyorum" hikayelerini genelde gayretli muslumanlar uretiyor.

son olarak: kuantum fizigini tanimmiyorsun. tanisan kacarsin.
  • ebabil curnatasi  (15.01.20 07:50:02) 
Yukarıda yer alan her iki yoruma da son derece katılıyorum. Videonun tamamını izleyemedim ama akşam izlerim. Yine de göz gezdirdiğimde çift yarık deneyi ile ilgili bir bölüm gördüm. Kuantumun henüz anlam veremedimiz olaylarına bakıp buradan tanrının var olduğu sonucuna ulaşmak çok saçma. İnananların yaptığı en tipik hatalı davranış maalesef bu. Bir sorunun cevabına ulaşmayınca "demek ki bir yaratıcı var." demek saçmalık. Bunun temelinde hatalı soruları sormak yatıyor. Evrenin oluşumu için hep spiritüel bir sebep arıyoruz. Neden insan var? Neden evren var? gibi sorular soruyoruz. Bu sorular yanlış. Bir nedeni yok çünkü.


  • himmet dayi  (15.01.20 09:41:33) 
Cevap yazan arkadaşlara tek tek çok teşekkür ediyorum


  • Hesapsordum  (15.01.20 21:08:17) 
Sevgili ebabil curnatasi sayende antroposentrik kavramını öğrendim çok
teşekkürler sevgili in a silent way sayende pseudoscience kavramını öğrendim
çok teşekkürler
  • Hesapsordum  (15.01.20 21:22:06 ~ 21:22:48) 
Sevgili ebabil curnatasi bunları yazdınız
"son olarak: kuantum fizigini tanimmiyorsun. tanisan kacarsin" katılmıyorum yanılıyorsun kuantum fiziğini her geçen gün biraz daha öğreniyorum ve tanıdıkça kaçmak yerine daha çok öğrenmeye çalışıyorum

  • Hesapsordum  (15.01.20 21:27:58) 



  • Hesapsordum  (15.01.20 21:29:59) 
Not: Kanal sahibi fatih gülgün evren canlı mı videosunun devamı olarak bu videoyu izlememi önerdi

Herkesin kafasına takılan felsefi sorular peki ama neden

youtu.be
  • Hesapsordum  (16.01.20 00:16:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.