[]

Elektrik Sorusu

Elektrik işlerinden anlayanlara basit bir soru.

İnsanlar da toprağa basınca negatif yüklerden kurtulur denir. Toprak adamın elektriğini alır derler özetle..

Bir de duvardaki prizlerin topraklama demircikleri var.
Ben gidip bahçeye ayakları gömmek yerine o topraklama demirciklerini tutsam aynı etkiyi yaratır mı yoksa bi komşunun kaçağını çekerken beni çarpabilir mi?

Teşekkürler...

 
soruya cevap değil ama:

evinize kaçak akım rölesi ekletin. böylece çarpılma olursa elektriği otomatik olarak kesecektir

çarpılmadığınız topraklamanın çalıştığını göstermez. biçok binada kablosu bile çekilebilir ama toprağa döşenen donanım yanlış monte edilmiş olabilir. veya kuru kalmış ve iletim sağlamıyordur, veya hat üzerinde bi yerlerde kablo kopmuştur vs.
endüstriyel yerlerde topraklama her noktada özel cihazla ölçülür. bu tip bi kontrol yaptırabilirsiniz.
  • sttc  (15.01.20 02:24:22) 
amaç basmak değil o şekilde yürümek. Aşağıya ineyim, çıplak ayakla toprağa basayım değil durum.

Gidip prizdeki toprak hattına dokunmana gerek yok (ki bazı durumlarda seni tehlikeye düşürür), kalorifer borusu, musluk da aynı işi görür hem de daha güvenlidir. Üzerinden atacağın ise üstünde biriken statik elektrik olur.
  • kimlanbu  (15.01.20 10:45:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.