[]

Yakın Tarihten Siyaset Sorusu

Merhabalar.
Bilirsiniz, Sayın Bahçeli ve pek saygıdeğer partileri MHP, önceleri AKP ile zıt politika uygulardı. Hatta belki hatırlarsınız, AKP bir konuda bir fikir dunduğu zaman MHP kürsülerine Sayın Oktay Vural beyefendi çıkar aksini ispatlar deneylerini halk önünde yapardı.

Sonra birden AKP ve MHP yolları gayriresmi olarak birleştirdi. Hatta öyle ki Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi AKP'nin düşüncelerini savunur hâle geldi. Sayın Oktay Vural Beyefendi ise gözlerden kayboldu.

Bu düşünce değişiminin sebebini sormayacağım. Birçok fikir, görüş ve spekülasyon dönüyor halk içinde. Sorum şu ki BU DEĞİŞİMİN TAM TARİHİ NEDİR? 15 Temmuz 2016 mı daha öncesi mi?

Bu güzel kış günü Silivri Soğuklarını hissettirmeyecek hassasiyet ile sorumu sorduğumu düşünüyorum. Siz de aynı hassasiyetle yanıtlarsanız sevinirim.

Hayırlı geceler efendim...

 
temel sorunla alakası yok ama bende bu konuyla ilgili çok fena bi' komplo teorisi var. cemaat ve pkk da dahil.

derlerki; bahçeli baktı ülke gidiyor erdoğan'a destek oldu. tarih olarak da şimdi internette aramaya üşendim ama davutoğlunun ilk seçiminden sonra tr'den fetöcü bi' adam abd'ye girişte gözaltına alınıyordu. abd'nin uyarısıyla o gün.

Ama benimki arkadaşımın bana anlattıkları. hikaye olabilir.

yani 15 temmuzdan daha önce, hatta yine bi' komplo teorisi - o gece erdoğan'ı koruyanın malum general eliyle bahçeli olduğu söyleniyor. -de bana sorsalar bahçelinin o kadar güçlü bi' adam olduğunu düşünmem ama bi' kitap filan da varmış onu da oku demişlerdi de sallamamıştım. güncel siyaset sevmiyorum ben. siyasetin felsefesini seviyorum.
  • mete kudur  (15.01.20 02:03:59 ~ 02:07:34) 
Başkanlık sistemi ciddi ciddi tartışamaya başlandığında, Hdp ve akp’nin arası çözüm sürecinden sonra açılanca Akp; %50 üzerinde oy almak için ittifaka mecbur kaldı. Birliktelik referandumda Akp’nin işine gelse de yerel seçimlerde Mhp’nin işine daha çok yaradı. Baya belediye aldılar, anaakım medyada kendilerine yer buldular. Emniyette, orduda, yargıda, kamuya personel alımlarında ciddi kadro almaya başladılar. Bunu çevrenden de görmüşsündür. Ülkücü reisler, mafyatik tipler de dışarı çıkıp reisçi propaganda yapıyor görüyorsundur. Babacan ve Davudo parti kurunca Akp, Mhp de %50 alamayacak şimdiden İyi Parti’yi yokluyorlar. Dikkat edersen Bahçeli sert yapmıyor artık Meral Akşenere. Reis de Fetöcü yakıştırması yapmayı bıraktı.


  • wertyu  (15.01.20 06:39:10) 
2007 yılında Abdullah Gül Mhp desteğini alarak cb seçildi. Burada ilk yakınlaşma başladı. Mhpnin herhangi bir politikası yok, barajı geçip devlet desteğini almaktan başka bu ülkeye yaptıkları gram katkı mevcut değil.


  • mikahakkinen  (15.01.20 08:51:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.